Chcete predať nehnuteľnosť? Krok 4: Vďaka dizajnérovi môžete zarobiť viac!
Chcete predať nehnuteľnosť? Krok 4: Vďaka dizajnérovi môžete zarobiť viac!

Chcete predať nehnuteľnosť? Krok 4: Vďaka dizajnérovi môžete zarobiť viac!

Ak chcete z predaja nehnuteľnosti vyťažiť čo najviac zisku, mali by ste sa obrátiť na profesionálov. A to nielen na tých z realitného trhu, ale aj na bytových architektov a dizajnérov. Tí totiž dokážu priestor nachystať tak, že záujemcov byt osloví už na fotografiách na internete. A keď na obhliadke zistia, že sa cítia „ako doma“, máte vyhraté!
Záujemca si urobí prostredníctvom správnej fotografie názor za 90 sekúnd.

Oslovili sme realitné kancelárie, ktoré majú s home stagingom (príprava nehnuteľnosti na predaj) skúsenosti a z tejto služby sú nadšení nielen oni, ale hlavne ich klienti, ktorým sa podarilo nehnuteľnosť predať rýchlo a za vyššiu cenu ako očakávali.



Vkusne zladený nábytok a doplnky.

Podľa Henriety Machotkovej z realitnej kancelárie 1BCR dokáže šikovný dizajnér zvýšiť atraktivitu interiéru pre širší počet ľudí. Dôležitú úlohu zohrávajú aj vytvorené fotografie, lebo tie ovplyvňujú klientov pri hľadaní na internete. Ak sú fotky vkusné a zaujímavé, neváha vytočiť makléra a dohodnúť si obhliadku. „Záujemca si urobí prostredníctvom správnej fotografie názor za 90 sekúnd. Nehnuteľnosť s atraktívnym interiérom potom dokážeme ukázať kupujúcim v tom najlepšom svetle. Rýchlosť predaja sa podstatne zvyšuje a často za cenu o 10% vyššiu,“ opisuje svoje skúsenosti H. Machotková. Home staging klientom odporúča v týchto prípadoch: ak chcete zvýšiť cenu nehnuteľnosti, urýchliť predaj, odlíšiť sa od podobných nehnuteľností na trhu alebo neviete byt dlhšie predať. Cena za home staging sa pohybuje v niekoľkých stovkách eur, záleží od rozlohy bytu a množstva práce. „Pri exkluzívnej zmluve poskytujeme v našej realitnej kancelárii službu home staging zdarma vrátane profesionálnych fotografií a video-obhliadky a všetky nehnuteľnosti takto spropagované boli vo veľmi krátkom čase predané,“ hovorí H. Machotková z 1BCR.

Výborné skúsenosti má so službou home staging aj realitná kancelária MagnumREAL. „Home staging je reálna ukážka toho, ako dobre sa dá využiť priestor. Nezakrývame na fotkách napríklad úzku vstupnú chodbu, ale ukážeme akoby sa dala využiť. Ľudia si vďaka home stagingu vedia predstaviť, ako dobre môže byt vyzerať a často sa aj inšpirujú, ako si to svoje nové bývanie zariadiť,“ uviedla Tatiana Kucharičová. MagnumREAL službu home staging využíva pre svojich klientov skoro 2 roky. „Za ten čas, máme veľmi bohaté skúsenosti a hlavné úspešné výsledky pri predaji,“ tvrdí maklérka. Napríklad nehnuteľnosť, ktorá sa vždy ťažšie prenajímala sa po zásahu dizajnérky prenajala pri prvej obhliadke alebo sa nehnuteľnosti predávajú oveľa rýchlejšie a za vyššie ceny.

Prestretý stôl upúta pozornosť.
Vankúše, záclony, koberce, kvetiny, sezónne dekorácie, dokonca aj fľašu vína a poháre, aby bol výsledok na fotke dokonalý.

A ako vyzerá home staging v praxi? Profesionálni dizajnéri, ktorí sa venujú home stagingu, majú pripravené veľké škatule s dekoráciami. „Vankúše, záclony, koberce, kvetiny, sezónne dekorácie, dokonca aj fľašu vína a poháre, aby bol výsledok na fotke dokonalý. Každú miestnosť upraví, naaranžuje a nakoniec odfotí. Ako dizajnér veci privezie, tak ich aj odvezie a nám zostane lepšie a rýchlejšie predajná nehnuteľnosť. Vyskúšajte to, budete nadšení rovnako ako boli nadšení mnohí naši klienti,“ hovorí T. Kucharičová.

Zdroj: ZoznamRealit, 1BCR, MagnumREAL

Publikované: 25.5.2017