Interiérové dekorácie: Ako vzniká moderný obraz
Interiérové dekorácie: Ako vzniká moderný obraz

Interiérové dekorácie: Ako vzniká moderný obraz

Kúpili ste si váš prvý dom, prípadne byt? Investovali ste do moderných spotrebičov a štýlového nábytku, ale stále vám chýba niečo čo zútulní váš domov? Obrazy sú jednou z najlepších možností, ako podčiarknuť rodinnú atmosféru.

Na začiatku tohto príbehu bola túžba skrášliť steny niečím pekným, útulným. Spočiatku to bolo o predaji tapiet, obrazov, paravánov či dekoračných nálepiek na stenu, neskôr však slovenská firma začala vytvárať aj vlastné obrazy a budovať si vlastnú značku. „Naše Dovido obrazy mali byť niečím, čím by sa zákazníci mohli pýšiť. Výroba nám začala prirastať k srdcu. Začali sme sa sústrediť na kvalitu a ničím nešetriť, naďalej sme však chceli, aby cena bola dostupná pre každého," uviedol spolumajiteľ Lukáš.

Najväčší záujem evidujeme o abstraktné obrazy, obrazy kvetov či prírody.
Najpredávanejší obraz

Dovido obrazy sa vyrábajú v na pohľad malej budove na sídlisku, ktoré patrí pod obec Podbrezová. „Aby sme mohli vyrábať obrazy potrebovali sme na výrobu okrem priestoru aj ďalšie prostriedky a technológie. V prvom rade sme si zaobstarali tlačiareň, kvalitné plátno a museli sme nastaviť najvhodnejší profil, aby sme dosiahli sýtosť farieb," opisuje proces majiteľ. Napriek tomu, že čas je vzácny, zvolili si pomalšiu tlač, aby dosiahli kvalitnejší výsledok. Samostatnou časťou sú motívy jednotlivých obrazov, ktoré sú jedinečné a preto ich výber a spracovanie vyžadovalo veľa času. „Už môžeme zhodnotiť, že bez ohľadu na krajinu je najväčší záujem o abstraktné obrazy, obrazy kvetov či prírody a zaujímavé je, že zákazníci obľubujú obrazy s motívom Mandaly či Budhu," prezradil Lukáš, ktorého firma už distribuuje obrazy aj do susedných krajín.

Sýtosť farieb je dôležitá.
Náš cieľ je jednoduchý, priniesť radosť a obohatiť domov touto bytovou dekoráciou.

Po tlači nasleduje naťahovanie plátna na rám, takzvané rámovanie. „V tomto bode sme museli byť dôslední a mať pevnú ruku. Rámy sú vyrábané z rámarských líšt, ktoré sú určené priamo na výrobu obrazov. Po natiahnutí plátna na rám sa navŕtali závesy, ktoré u iných výrobcov chýbali. Naši zákazníci majú obraz ihneď pripravený na zavesenie," dodal Lukáš, ktorý kladie dôraz aj na balenie obrau, aby mal zákazník pri rozbaľovaní pozitívne pocity a cítil pridanú hodnotu. Či už ide o fixovanie vlastnou lepiacou páskou alebo logo na zadnej strane lišty. „Sme len na začiatku, ale už teraz sa teším z našich obrazov a z toho, že môžeme potešiť ľudí a preniesť tú správnu atmosféru pomocou obrazov. Náš cieľ je jednoduchý, priniesť radosť a obohatiť domov touto bytovou dekoráciou. Snáď sa nám to podarí, držte palce," uzatvára Lukáš.

Rámovanie moderného obrazu

Zdroj: Dovido.sk

Publikované: 9.11.2020