Lacné tipy ako si zariadiť interiér v námorníckom štýle!
Lacné tipy ako si zariadiť interiér v námorníckom štýle!

Lacné tipy ako si zariadiť interiér v námorníckom štýle!

Leto má svoju špecifickú atmosféru, ktorú si viete vniesť aj do svojich príbytkov. A to vďaka nábytku či doplnkom v námorníckom alebo stredomorskom štýle. Prinášame niekoľko tipovalo ako si rýchlo a lacno vytvoríte prímorskú pohodu u vás doma. Ponorte sa s nami do sveta majákov, kotiev, lodiek a pásikov!

Veslá nad posteľou – stačí si zohnať niekoľko starých vesiel, premaľovať ich podľa svojich predstáv a upevniť na stenu nad posteľou. Ide o lacné a nápadité riešenie ako ozvláštniť svoju spálňu a premeniť ju na stredomorský apartmán. Ak k tomu pridáte typické pásikavé obliečky, budete sa cítiť ako a dovolenke. Ak vás veslá neoslovili, zaveste nad posteľ kormidlo alebo veľkú kotvu obmotanú lanom.

Pohár s mušľami – Aj vy ste si s dovolenky priniesli mušle na pamiatku? Budú sa hodiť! Nasypte ich do sklenenej nádoby, môžete prisypať aj piesok alebo malú kotvu a štýlová dekorácia je na svete. Postavte si ju na komodu, ale pekne vynikne aj v kúpeľni alebo na terase.

Dekorácie z morského prostredia.
Interiér v námorníckom štýle.
Vešiak na oblečenie z konára.

Vešiak z konára – Výborný nápad ako ušetriť na vešiaku. Stačí do stropu upevniť dva háčiky, zavesiť na ne lano, o ktoré prichytíte obyčajný konár. Ten slúži na odkladanie oblečenia. Môžete ho vylepšiť námorníckymi vešiakmi v modrej alebo bielej farbe. Decentné, vkusné, nápadité! Podobne viete vyriešiť aj osvetlenie, kedy kábel zo žiarovkami iba obtočíte okolo neho.

Prírodné drevo – Obyčajné drevo sa nevyužíva iba pri zariaďovaní v námorníckom štýle, ale výborne ho dopĺňa. Stolík z prírodných dosiek môže pripomínať lodnú debnu, v ktorej majú námorníci zásoby. A navyše, prírodným drevom nikdy nič nepokazíte, lebo sa hodí ku všetkému a vnáša do interiéru kus prírody.

Posedenie v šedej farbe.

Využite lano – Tento námornícky prvok sa dá veľmi pekne využiť pri tvorbe námorníckych dekorácií. Napríklad záves nemusíte zavesiť priamo na garnižu, ale najprv na lano. Takto môžete zavesiť napríklad aj záves v kúpeľni. Na lanká sa dajú zavesiť aj obrazy alebo iné drobnosti. Z hrubšieho lana sa dajú vytvoriť aj úchytky na zásuvky v komode.

Zdroj: ZoznamRealit.Sk

Publikované: 22.6.2017