Nové byty na predaj v Prešove sú drahé
Nové byty na predaj v Prešove sú drahé

Nové byty na predaj v Prešove sú drahé

Prešov je tretím najväčším mestom na Slovensku, napriek tomu je tam vysoká nezamestnanosť a zároveň reality za vysoké ceny. Problémom sú najmä novostavby , ktorých je málo a sú drahé.
V Prešove je najväčší záujem je o dvojizbové až trojizbové byty s loggiou v pôvodnom stave.

Byty na sídlisku

"Z hľadiska počtu obyvateľov mesta Prešov ponuka novostavieb nie je dostatočná. Navyše je cenovo nedostupná pre viaceré skupiny, najmä mladé rodiny vzhľadom na ich finančný príjem a kúpyschopnosť obyvateľov východoslovenského regiónu," analyzuje Dalibor Pavel z prešovskej realitnej kancelárie Real Prosperity. Dodáva, že v Prešove je najväčší záujem je o dvojizbové až trojizbové byty s loggiou v pôvodnom stave, prípadne čiastočne zrekonštruované. "Sú cenovo prijateľnejšie a môžu si ich dovoliť kúpiť aj mladé rodiny, ktoré financujú kúpu nehnuteľnosti aj prostredníctvom hypotekárneho úveru," vysvetľuje Pavel.
Najatraktívnejšími lokalitami sú pre Prešovčanov tie, ktoré sú blízko centra. Obľúbené sú aj Sídliská II. a III., lebo poskytujú dostatok zelene. Mladí ľudia uprednostňujú sídlisko Sekčov, kde sú nové obchodné centrá a možnosť spoločenského vyžitia. Byty na predaj tu teda idú veľmi dobre.

Zdroj: Redakcia ZoznamRealit.Sk

Publikované: 19.5.2011