Realitné kancelárie: Trh s nehnuteľnosťami je výborne rozbehnutý
Realitné kancelárie: Trh s nehnuteľnosťami je výborne rozbehnutý

Realitné kancelárie: Trh s nehnuteľnosťami je výborne rozbehnutý

Majitelia realitných kancelárií používajúcich  softvér backOFFICE® sa zišli na predvianočnom posedení v bratislavskej reštaurácií. Pri kapustnici a štrúdli hodnotili rok 2013 a vymieňali si dôležité skúsenosti z realitnej činnosti.

Väčšina realitných kancelárií sa zhodla, že rok 2013 bol úspešný, lebo trh s nehnuteľnosťami je veľmi dobre rozbehnutý. Realitná kríza je definitívne za nami – ľudia, kupujú, predávajú, prenajímajú a stavajú. Podľa maklérov z terénu sa ťažšie hľadajú ponuky pre konkrétnych klientov, ktorí síce majú na bývanie k dispozícii slušný balík peňazí, ale nechcú ustúpiť zo svojich požiadaviek. Prekvapili aj novovzniknuté realitné kancelárie, ktoré iba po niekoľkomesačnom fungovaniu prehlásili: „Darí sa nám“. Dokonca aj niekoľko dní pred sviatkami ešte doťahujú posledné tohtoročné obchody a zmluvy, čo sú veľmi dobré správy a veríme, že naznačujú aj vývoj v roku 2014.

Majitelia tiež pociťujú nutnosť lepšej spolupráce medzi realitnými kanceláriami v obchodovaní.

Jeden z najlepších rokov mala aj spoločnosť biz mediator, ktorá prevádzkuje realitný portál www.ZoznamRealit.Sk a realitný softvér backOFFICE®. „Klienti nám pribúdajú stabilným tempom. Našu pozíciu neoslabila ani konkurencia, ktorá nastolila cenovú vojnu, na ktorú sme nepristúpili,“ uviedol konateľ Marek Šubrt. Potešili ho povzbudivé slová od majiteľov realitných kancelárií, ktorí ocenili jeho osobné zaangažovanie do riešenia akýchkoľvek problémov a požiadaviek súvisiacich so softvérom, exportovaním ponúk či webovými stránkami. „Chceme poskytovať kvalitné služby za férový a dlhodobo udržateľný poplatok, nie prilákať nových klientov na nízke ceny a následne z nich začať ťahať závratné sumy. Naše ceny sa od začiatku fungovania nezmenili a ani sa nezmenia,“ dodal Šubrt.

Realitní makléri v Bratislave
Predvianočná akcia pre realitné kancelárie

Na predvianočnej akcii sa riešili aj strategické záležitosti. Realitné kancelárie totiž prejavili záujem o prevádzkovanie vlastného realitného portálu , na ktorom by mali svoj podiel a chceli by participovať na jeho tvorbe, zvyšovaní úrovne a posilňovaní miesta na trhu. Taký portál momentálne na Slovensku chýba, keďže jediný podobný sa dostal do rúk úzkej skupiny ľudí a svoj pôvodný nekomerčný účel už neplní. Majitelia tiež pociťujú nutnosť lepšej spolupráce medzi realitnými kanceláriami v obchodovaní. „V backOFFICE® sme viac spropagovali možnosť realitných kancelárii navzájom obchodovať,“ uviedol prevádzkovateľ softvéru M. Šubrt.  Makléri  však majú rôzne názory na deliacu sa províziu, čo je vec, ktorá sa bude musieť v budúcnosti riešiť zmluvne. Majitelia realitných kancelárii ocenili neformálne stretnutie pri kapustnici, lebo sa medzi sebou nielen zoznámili, ale zároveň nadviazali dôležité vzťahy, ktoré im pomôžu pri ďalšom pôsobení v realitnej oblasti. Všetkým používateľom realitného softvéru backOFFICE ® a fanúšikom www.ZoznamRealit.Sk prajeme príjemné prežitie vianočných sviatkov a prajeme veľa úspechov v novom roku.

Zdroj: Redakcia ZoznamRealit.Sk

Publikované: 13.12.2013