Sky Park v roku 2021 otestuje realitný trh v Bratislave
Sky Park v roku 2021 otestuje realitný trh v Bratislave

Sky Park v roku 2021 otestuje realitný trh v Bratislave

Bratislavské Staré Mesto má novú dominantu, je ňou moderný projekt z dielne svetoznámej architektky Zahy Hadid. Do Sky Park Residence sa už sťahujú prví obyvatelia a my sme zisťovali, ako toto množstvo nových bytov zamáva s realitným trhom v najdrahšej bratislavskej lokalite. Na trhu totiž v roku 2021 pribudne veľa exkluzívnych nehnuteľností na prenájom.
Výhľad zo Sky Parku

V Bratislave stále vznikajú nové zaujímavé projekty, kde si dokážu vybrať bývanie aj tí najnáročnejí klienti, ale predsa sú štyri veže od Zahy Hadid dominantné. Prečo? „Sky Park Residence má potenciál stať sa ikonickým projektom v rámci vznikajúceho down townu v Bratislave. Investorovi sa podarilo spraviť v porovnaní s konkurenciou v tejto lokalite dva zásadne kroky, ktoré Sky Park stavajú do pozície výnimočného projektu. Našli spôsob ako skĺbiť pri tvorbe tradičné hodnoty s tými súčasnými, spojenie teplárne s modernou architektúrou bolo veľmi dobrým rozhodnutím,“ uviedol Peter Mriňák z realitnej kancelárie Rivers, ktorá sa zameriava na segment luxusnejších nehnuteľností. Podstatné bonusy stavby vidí aj vo vkusne doladenom exteriéri a v dobrej občianskej vybavenosti.


Bude to test trhu, či dopyt pokryje ponuku na prenájom, keďže väčšinou pôjde o prémiové byty.

Úspech Sky Parku dokazuje aj to, že prvá fáza projektu je už vypredaná a momentálne išla do predaja štvrtá veža, kde je na výber viacero druhov bytov. Mnohí tu však kupujú byty na investíciu, čiže na ďalší prenájom. Čo to urobí z realitným trhom, keď sa v Starom Meste zrazu vyskytne také množstvo nadštandardných bytov na prenájom? „V tejto časť mesta už teraz prebieha pomerne hustá výstavba a očakáva sa, že v najbližších rokoch pribudnú ďalšie projekty ako napríklad Metropolis a Klingerka 2. Nakoľko ide o novú, modernú štvrť o bývanie v downtowne bude záujem. Avšak, zároveň si myslím, že to bude aj test trhu, či bude dopyt schopný pokryť ponuku na prenájom, keďže väčšina bytov bude v kategórii prémiových,“ dodal Matej Kucharič z realitnej kancelárie Magnum Real s tým, že Sky Park bude podľa jeho názoru cenovým benchmarkom pre projekty v druhej rade za novovznikajúcou Euroveou 2.

Moderné bývanie v centre Bratislavy

Pre ilustráciu, 2-izbový byt v Sky Parku aktuálne stojí 260-tisíc eur, väčší 3-izbový 460-tisíc eur. Samozrejme, záleží aj od poschodia a zariadenia. Čo sa týka prenájmov, 2-izbový byt stojí 900 eur mesačne, treba však k tomu prirátať 200 eur za energie a 100 eur za garážové státie. Pri troizbových bytoch je základná cena prenájmu 1100 eur mesačne.

Zdroj: ZoznamRealit.Sk

Publikované: 14.12.2020