Štýl boho – atmosféra pohodlia
Štýl boho – atmosféra pohodlia

Štýl boho – atmosféra pohodlia

Hlavnú úlohu v štýle boho zohrávajú materiály a farby. Tie vychádzajú z prírody, čiže ide o bielu, hnedú a zelenú. Kombinácia dreva, ratanu, bielych textílií, kameňov a živých kvetov dokáže vytvoriť taký priestor, z ktorého prirodzene sála oddych, relax a pohoda. Poďme na to!
Bez pravidiel. Každý stolička môže byť iná.

Do interiéru v štýle boho patrí jednoznačne biela farba. Tú môžeme nechať na stenách, textíliách, ale veľmi dobre sa kombinuje aj na nábytku v spojení s ratanom. Ratanu v tomto prípade nie je nikde dosť, použiť sa dá na stoličkách, kreslách, kvetináčoch i kobercoch a prestieraniach. Štýl boho je uvoľnený, čiže nemá žiadne prísne pravidlá. Preto uvíta aj staršie doplnky s patinou, každá stolička môže byť iná a do celkového dizajnu viete zakomponovať aj mušle z dovolenky, kamienky alebo suché kvety. Textílie v rámci štýlu boho môžu tlmený interiér oživiť, ak zvolíme netradičnejšie orientálne vzory a farby, ale pokojne môžeme zostať len v zemitých a pastelových odtieňoch. Šmrnc dodáme napríklad interiérovou hojdačkou so strapcami, paravanom alebo lapačom snov. Povolené sú baldachýny i závesy. Budete prekvapení ako ľahko sa dopracujete k želanému výsledku, lebo štýl boho je proste prirodzený, autentický, pohodlný a nenáročný.

Keďže ide o veľmi prirodzený štýl, fantázii sa medze nekladú.

Zelenú farbu najlepšie zakomponujete do štýlu boho v podobe živých rastlín. Väčšinou sa hodia tie, ktoré rastú v teplejších južanských krajinách ako interiérové palmy, fikusy alebo monstery. Ideálne je umiestniť ich do ratanových kvetináčov alebo prútených košov, ale pokojne môžete siahnuť aj po kameninových kvetináčoch v prírodných farbách. Keďže ide o veľmi prirodzený štýl, fantázii sa medze nekladú a priestor sa dá dodekorovať knihami, spomienkovými predmetmi z ciest, sviečkami. Výbornými doplnkami sú aj kamene, suché steblá huňatej trávy, ratanové alebo sklenené svietniky.
Ak si neviete štýl boho doma celkom predstaviť, odporúčame začať v menšom, napríklad na balkóne alebo terase, kde zvyknete oddychovať. Boho totiž dokáže navodiť príjemnú relaxačnú atmosféru práve na miestach, kde si chceme užiť pokoj a oddych. Naozaj stačí ratanový koberec, prútené kreslo alebo drevená lavica s vankúšmi, zelený kvet v košíku, nejaké svetielka a máte to hotové!

Ratan, drevo, biela farba. To je základ.
Stačí málo a priestor má šmrnc.

Zdroj: ZoznamRealit.Sk

Publikované: 1.8.2022