Historická sýpka v meste Holíč

Štát.: Slovensko
Mesto.: Skalica
Lokalita.: Holíč
Ulica.: Pod Sýpkou
3036 m²
3236 m²
predaj - Zvláštne nehnuteľnosti
940.000,- €
Ponúknite vlastnú cenu

74515x zobrazená v zozname / 9182x zobrazená detailne / 302x zobrazená detailne tento mesiac

RADO Reality exkluzívne ponúka na predaj historickú sýpku v meste Holíč.

Objekt je začlenený pôvodne ako výrazný dominantný solitér na návrší nad sídlom, následne ako hlavný objekt poľnohospodárskeho prevádzkového areálu pre úpravu a skladovanie obilia. Stavba barokovej sýpky, bola určená ako ústredná sýpka a začala pravdepodobne v roku 1757. odovzdaná do užívania bola v roku 1761.

Budova má obdĺžnikový pôdorys s 5 nadzemnými podlažiami a rozsiahlym skladovacím suterénom s dominantnou dvojtraktnou dispozíciou a obdĺžnikovým pôdorysom. Všetka nadzemné podlažia sú stavebne identické a vrátane suterénu zaklenuté. Dôvodom takého stavebného riešenia bola snaha eliminovať vysoké požiarne riziko a o snahu konštruktívne zvýšiť nosnosť jednotlivých podlaží. Sýpka je národnou kultúrnou pamiatkou vyhlásenou v roku 1990. V prízemí sú lokalizované sociálne zariadenia, denná miestnosť vrátane kuchynky, priestory laboratórií, sklady technických zariadení a podobne.

Zastavaná plocha sýpky je 2 452m2 a technická budova prislúchajúca 584m2. Voľná plocha okolo sýpky je 3 236m2.
Objekt je založený na základových pásoch z betónu, kameňa a tehál. Podzemné a dve nadzemné podlažia sú obvodovými masívnymi murivami hrúbky 150 – 195cm so stredovým pásom murovaných masívnych pilierov a klenutým stropom z tehál. Následné podlažie je kombinácia obvodových nosných murív s hrúbkami 120 – 135cm. Schody sú kamenné a drevené schodnicové bez pdstupníc.

Krytina je použitá pálená škridla na latách – Bobrovka. Podlahy sú z tehlových dlažieb, drevené, keramických dlažieb na prízemí a PVC. Omietky sú štukové s časti keramických obkladov. Vybavenie tvorí svetelná a motorová elektroinštalácia včítane bleskozvodu, hygienického zariadenia, kuchynská linka, laboratória a ústredné vykurovanie.
Objekt je vo veľmi dobrom technickom stave, krovy sú mimoriadne zachovalé a celý objekt je možné považovať za veľmi atraktívny s veľkým potenciálom využitia.

Ak vás táto ponuka zaujala a chceli by ste vedieť viac informácii o tomto zaujímavom objekte, neváhajte ma kontaktovať a dohodnúť si obhliadku.

Uvedená cena je konečná, pokiaľ sa zmluvné strany nedohodnú inak a nenavyšuje sa o odmenu sprostredkovateľa, v cene je zahrnuté právne poradenstvo, vyhotovenie kúpnych zmlúv, hypotekárne poradenstvo a uhradenie správneho poplatku za návrh na vklad do katastra nehnuteľností.

RADO Reality Group je ocenená Realitnou úniou ako najlepšia realitná kancelária na Slovensku za rok 2022. Okrem iného sme držiteľmi ďalších 4 prestížnych ocenení.

Radovan Rothacker


RADO Reality Group
Tel.:
E-mail:

FB: Reality ZS


radoreality.sk

Vaše hodnotenie ponuky

Pozícia realitnej ponuky

940.000,- €
Cena nehnuteľnosti 850.000,- € 3.500.000,- €
3236 m²
Rozloha pozemku 2000 m² 29120 m²
3036 m²
Zastavaná plocha 2000 m² 6132 m²
6272 m²
Celková rozloha 6272 m² 29120 m²

Podrobné informácie

Rozloha pozemku3236 m²
Zastavaná plocha3036 m²
Celková rozloha6272 m²
Statusaktívne
Parkovanieáno
Inžinierske sieteáno

Kontaktný formulár

Zaujala vás ponuka č. ZR--1281 ? Kontaktujte nás.

V súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzujem odoslaním správy správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Čestne vyhlasujem, že udeľujem prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním osobných údajov v rozsahu položiek formuláru na účel kontaktovania ma.

Spočítajte si svoju hypotéku

Výška hypotéky  €
Doba splácania  rokov
Úroková sadzba  %
Mesačná splátka pri 3.5 % p. a.