HONOSNÁ HISTORICKÁ POLYFUNKČNÁ BUDOVA V PRIAMOM SRDCI MESTA BRATISLAVA

Prečítajte si viac o lokalite
Bratislava - Staré Mesto
Štát.: Slovensko
Mesto.: Bratislava - Staré Mesto
Lokalita.: Bratislava - Staré Mesto
2300 m²
2300 m²
2
neuvedené
21
čiastočne prerobený
predaj - Zvláštne nehnuteľnosti
3.700.000,- €
Ponúknite vlastnú cenu

359953x zobrazená v zozname / 27085x zobrazená detailne / 237x zobrazená detailne tento mesiac

HONOSNÁ HISTORICKÁ POLYFUNKČNÁ BUDOVA V PRIAMOM SRDCI MESTA BRATISLAVA

Barokový mestský palác baróna Jesenáka na Michalskej ulici 3 v Bratislave je zapísaný v štátnom zozname nehnuteľných kultúrnych pamiatok a je súčasťou mestskej pamiatkovej rezervácie. V minulosti patril medzi honosné domy s nádvorím a stĺpikovou arkádou obrátenou na slnečnú južnú stranu.

Objekt prešiel niekoľkými slohovými prestavbami, počnúc gotikou až po baroko. Pozostatky gotického domu z 15. storočia sa stali súčasťou renesančnej prestavby v druhej polovici 16. storočia. Nadzemné podlažia boli pôvodne osvetlené zo všetkých strán, ktoré boli v tom čase voľné, o čom svedčia prekryté okenné špalety.

Radikálna baroková prestavba objektu v roku 1830, ako oznamuje údaj na vstupnom portáli, doplnila pôvodne renesančný dom do jeho dnešnej štvorkrídlovej podoby. Východné krídlo, orientované do Michalskej ulice, má palácový charakter. Riešenie priečelia pripomína osobitý štýl viedenského architekta Lukáša Hidebrandta.

Dnes je objekt v súkromnom vlastníctve a využíva sa v prevažnej miere na prenájom administratívnych a kancelárskych priestorov a na obchodné, galerijné a reštauračné účely.

Základná charakteristika a technický popis:


V súčasnosti funkčná nájomná polyfunkčná budova o celkovej prenajímateľnej ploche cca. 1.700 m2 je udržiavaná, vo veľmi dobrom technickom stave. Pôvodná stavba bola niekoľko krát rekonštruovaná a prestavovaná až do súčasnej podoby.
Ide o historický objekt, nachádzajúci sa v centre Bratislavy, Starom Meste, na pešej zóne, Michalská ul. č. 3 (vedľa Univerzitnej knižnice).

Objekt má pôdorysný tvar písmena „O“ s podchodom do nádvoria z Michalskej ul. Má 3 nadzemné podlažia a priestranné podkrovie, ktoré je využité len z časti (ateliér) a jedno podzemné podlažie. V suteréne, na prízemí a 1. poschodí sú nebytové priestory a potom na 1. a 2. poschodí sú byty.

Pre viac informácií o tejto skvostnej nehnuteľnosti si neváhajte vyžiadať Exposé.
© Copyright by ADRID REAL s.r.o. - Fotografie, texty & videozábery sú majetkom a autorským dielom spoločnosti ADRID REAL s.r.o.

Vaše hodnotenie ponuky

Analýza ceny predaja zvláštnej nehnuteľnosti v Bratislave - Staré Mesto

Inzerovaný zvláštnu nehnuteľnosť v Bratislave - Staré Mesto v cene 3.700.000,- € je o 4.235.046 € lacnejší ako je priemerná cena zvláštnej nehnuteľnosti v Bratislave - Staré Mesto. Rozloha je o 2062 metrov väčšia ako je priemerná rozloha zvláštnej nehnuteľnosti v Bratislave - Staré Mesto.

ADRID REAL s. r. o.

Člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

ADRID REAL s. r. o.

Online Office | Drieňová 1H | Eden Park , 821 01 Bratislava | Slovakia | IČO: 44201133 Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava 1, oddiel: Sro, vložka: 52641/B

Podrobné informácie

Rozloha pozemku2300 m²
Zastavaná plocha2300 m²
Celková rozloha2300 m²
Úžitková plocha2300 m²
Poschodieneuvedené
Počet poschodí2
Počet izieb21
Stavčiastočne prerobený
Statusaktívne

Kontaktný formulár

Zaujala vás ponuka č. ZR-331760 ? Kontaktujte nás.

V súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzujem odoslaním správy správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Čestne vyhlasujem, že udeľujem prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním osobných údajov v rozsahu položiek formuláru na účel kontaktovania ma.

Spočítajte si svoju hypotéku

Výška hypotéky  €
Doba splácania  rokov
Úroková sadzba  %
Mesačná splátka pri 3.5 % p. a.