NA PREDAJ architektonicky neobyčajná ZEMIANSKA KÚRIA z konca 18 stor.

Ľutujeme, ale ponuka ktorú hľadáte, bola odstránená. Našou snahou je zverejňovať len aktuálne ponuky.

PETRA IMRICHOVÁ z realitnej kancelárie Cassovia Realitas vám EXKLUZÍVNE ponúka na predaj ARCHITEKTONICKY NEOBYČAJNÚ a VEĽKORYSÚ STAVBU- ZEMIANSKU KÚRIU z konca 18.stor., nanovo SKOLAUDOVANÚ S NAJVYŠŠÍM ENERGETICKÝM CERTIFIKÁTOM z roku 2021.

Táto unikátna stavba s pozemkom 848 m2, sa nachádza len 10 min. cca 8 km od Košíc, v zastavanej časti obce Geča. Jej celková úžitková plocha je 483,74 m2, má 2 poschodia, 8 izieb, 4 kúpeľne a krásne interiérové átrium s výškou až 6,5 m. Celý priestor je navyše podpivničený pôvodnou klenbovou pivnicou o rozmere 141,91 m2, kde prebehla sanácia základov. Pozemok je kompletne oplotený, zabezpečený elektrickou, posuvnou bránou.

Kúria je postavená z kvalitných materiálov, tehál, ktoré majú bohatú históriu a vyrazenú značku E.T. (Zjednotené tehelne – Egyesült téglagyár). Rovnaké tehly s iniciálami E.T. boli použité napr. aj stavbu Kaplnky sv. Michala v Košiciach. Zaujímavosťou je aj jej pohnutá história, bola v zástave kvôli dlhu u krčmára, potom ju jej majiteľ prehral v kartách, bola znárodnená a neskôr využívaná na rôzne podnikateľské účely. Zemianska kúria, pôvodne, s malým parkom z konca 18. storočia bola postavená v južnej časti obce. Spočiatku to bola jednopodlažná stavba v klasicistickom štýle pozdĺžneho pôdorysu s predstavenou päťpoľovou arkádovou chodbou. Na hlavnej fasáde sa nachádzal stredný rizalit zakončený trojhranným štítom v tvare srdca, na oknách boli pásové šambrány a nadokenná rastlinná ornamentika viniča s hroznom. Rozsiahlou rekonštrukciou v roku 1999 boli tieto vzácne pôvodné prvky narušené a bolo vybudované 1. nadzemné podlažie. V rámci novej rekonštrukcie v roku 2018 sa opätovne urobili všetky rozvody vody, kanalizácie, elektriny, plynu, všetky omietky, podlahy, kúrenie, nové okná, dvere vchodové aj interiérové, zárubne, vonkajšie zateplenie, izolácia strechy, strešné okná, všetky priečky na 1NP, schodisko, vikier na 1NP, komín na 1NP, terénne úpravy pozemku, výrub starých stromov a kúria nadobudla súčasnú podobu.
Zemianska kúria, čerstvo skolaudovaná s najvyšším energetickým certifikátom je reprezentatívna stavba s výnimočným genius loci, ktorá sa dá využiť nielen na bývanie, ale aj podnikanie, kreatívnu činnosť, či už ako prestížne sídlo firmy, penzión, ateliér a podobne.

Video interiéru si viete pozrieť skopírovaním tohto linku: https://youtu.be/nx691MCx8nY

ZÁKLADNÉ ÚDAJE o zemianskej kúrii:
Pozemok 848 m2
Úžitková plocha 483,74 m2
Klenbová pivnica 141,91 m2
Skolaudované s najvyšším energetickým certifikátom 2021
Napojený na vodovod, kanalizáciu, elektrinu, plyn a optický internet
Inteligencia domu Loxone
8 izieb, 4 kúpeľne

KONŠTRUKCIA: Obvodové múry sú postavené z plnej pálenej tehly, (šírka 40 cm) a strecha je z betónovej krytiny Bramac. V interiéri, na prízemí sú vnútorné priečky z plnej pálenej tehly, (šírka 50 a 20 cm), na obvodových stenách je priznané režné murivo (tehly), na poschodí je Ytong (10cm), omietnutý štukovou omietkou zn. Weberdur. Zachované ostali pôvodné, priznané, klenbové oblúky nad oknami a vysoké stropy v celej nehnuteľnosti. Vonkajšia izolácia je z EPS polystyrénu (šírka 20 cm), strecha je zaizolovaná striekanou PUR penou a podlaha XPS polystyrénom. Budova je napojená na všetky inžinierske siete, ako sú obecný vodovod, kopaná skružová studňa s ponorným čerpadlom a tlakovou nádobou, obecná pretlaková kanalizácia s prečerpávacou stanicou Noria Tlakan, elektrická, plynová prípojka a optický internet Antik.
Pivnica je zachovaná v pôvodnom stave, klenbová (sanované základy) s dvoma vstupmi, jeden vonkajší, druhý zo vstupnej haly domu (predpríprava na automatické, hydraulické zdvíhanie poklopu). V pivnici sú už zrealizované predprípravy na kúrenie, vodu a kanalizáciu, čo ponúka ďalší zaujímavý priestor pre podnikanie, zábavu, či voľný čas.
Interiér a exteriér domu dopĺňajú veľké francúzske okná, izolačné, trojkomorové na prízemí (HST portál) a poschodí v otvorenej galérií (posuvno-výklopné). Všetky strešné okná na prvom poschodí sú zn.Velux, zabezpečené roletami a ostatné okná na objekte sú taktiež izolačné, trojkomorové, plastové okná zn. Oknoplast Pixel. Tienenie je zabezpečené exteriérovými, hliníkovými, falcovanými, lamelovými žalúziami, ktoré je možné ovládať cez centrálnu inteligenciu Loxone, cez aplikáciu v mobile, alebo cez internet.
Originálny vstup do domu je riešený na mieru vyrobenými, bezpečnostnými, kazetovými, drevenými dverami, po stranách sú na mieru vyrobené vitrážové okná. Všetky interiérové dvere sú vyrábané na mieru, drevené spoločne s drevenými zárubňami. Jedinečnosť interiéru a jeho dominantnosť podčiarkujú krásne na mieru vytvorené, vitrážové, drevené, posuvné dvere do haly, ktoré sú súčasťou veľkolepej knižnice vyrobenej na mieru.

DISPOZÍCIA: ponúka dokonalú variabilitu a vzdušnosť priestoru, vysoké stropy, veľkorysé izby a priestory s výstupom na veľkú terasu a do záhrady. Celá stavba je citlivo ladená v industriálnom, škandinávskom štýle a prevládajú premyslené kombinácie moderného dizajnu s pôvodnými prvkami, ako sú priznané klenby, originálne tehly, oblúky nad prekladmi, oknami a podobne.
Dispozícia kúrie okrem iného ponúka až 8 veľkých, samostatných miestností, 4 kúpeľne rozložené na dvoch podlažiach a kuchyňu s indukčnou varnou doskou, štvordverovou francúzskou chladničkou a vstavanými spotrebičmi. Kúpeľne na prízemí sú vybavené termostatickými batériami, sprchovými kútmi, bidetovými sprchami, v hosťovskej kúpeľni je príprava na práčku a sušičku. Kúpeľne na poschodí majú navyše vane.
Detailnejšie upresnenie pôdorysu:
1.PP vstupná hala, technické zázemie, vstup do pivnice, rozsiahla spálňa so samostatnou kúpeľňou, hosťovská izba, kúpeľňa, spoločenské átrium s masívnym industriálnym schodiskom a jedálňou, kuchyňa, obývacia izba
1.NP otvorená rozľahlá galéria s francúzskym oknom, 4 spálne, schodisko, 2 kúpeľne

TECHNOLOGICKÉ VYBAVENIE:
Vykurovanie celého objektu je riešené zónovým podlahovým kúrením na oboch podlažiach pomocou plynového kondenzačného kotla Buderus Logamax plus GB192iT so zásobníkom na TUV (210 litrov), ktorý je možné ovládať pomocou aplikácie, alebo cez samostatné termostaty. V obývacej izbe je predpríprava na dokurovania krbom. Ďalším energetickým zvýhodnením tohto domu sú aj solárne panely (cca 4 m2)na TUV umiestnené na streche.
Elektroinštalačná príprava inteligencie značky Loxone, je skvelým pomocníkom smart domov a dá sa ňou ovládať elektropohon exteriérových žalúzií, regulácia vykurovania a diaľkové ovládanie svietidiel. Navyše je zrealizovaná el. prípojka samostatným prívodom z hlavného domového rozvádzača na plánovaný garáž a záhradný domček, do pivnice a do exteriéru. V dome je už zrealizovaná predpríprava na elektronický zabezpečovací systém, 4 ks exteriérových kamier, domový videovrátnik na poschodí a prízemí a individuálne izbové termostaty.
Parkovacia spevnená plocha je pred domom a zboku domu, terasa a časť záhrady je orientovaná na severovýchod. Exteriér zemianskej kúrie a jej okolia je možné dotvoriť si podľa vlastných predstáv a vytvoriť si tak väčšie súkromie od okolitých domov.

OBČIANSKA VYBAVENOSŤ: lokalita v dobrej dostupnosti do Košíc, veľmi tichá ulica so širokou obecnou cestou, rôzne prevádzky, potraviny, materská a základná škola, pošta, obecný úrad, štrkové jazero. V blízkej dobe bude vybudovaný priemyselný park firmy Volvo a dobudovaná ďalšia infraštruktúra.

CENA v RK vrátane poplatkov súvisiacich s predajom (vypracovanie rezervačných a následne kúpnych zmlúv advokátom, poplatky za autorizáciu (overenie) podpisov predávajúceho, kolky za štandardné podanie návrhu na vklad kúpnych zmlúv do katastra prostredníctvom advokáta, kompletné právne poradenstvo a servis.

KONTAKT:
Mgr. Petra IMRICHOVÁ, certifikovaný realitný maklér NARKS
www.predajspetrou.sk
mobil:

INSTAGRAM: petra_realitymaklerka
FB: Imrichova Petra realitymaklerka
LINKEDIN: petraimrichova
YOUTUBE: Imrichova Petra Realitymaklerka

Podobné realitné ponuky

4 izbový RD, Mokrance,  novostavba, 567m2 pozemok, dokončený
Predaj 355.000,- €
4 izbový RD, Mokrance, novostavba, 567m2 pozemok, dokončený

Spoločnosť Impulz Real ponúka exkluzívne na predaj:*** nádherná, dokončená, 2 ročná novostavba ****** 4 izbový rodinný dom, bungalov, Mokrance, Čerešňová ulica ****** novovytvorená lokalita komunitného typu ****** 567m2 rovinatý pozemok...

Rodinný dom 129 m2 Mokrance / Čerešňová
4i, 127m2, 5,3a, RD, Mokrance, novostavba, holodom, dokončený
Predaj 290.000,- €
4i, 127m2, 5,3a, RD, Mokrance, novostavba, holodom, dokončený

Spoločnosť Impulz Real a Lucia Talianová exkluzívne ponúkajú na predaj:*** moderný, samostatne stojaci, 4 izbový RD - bungalov, novostavba, Mokrance, Malinová ulica ****** 3x spálňa, obývačka prepojená s kuchyňou, špajza...

Rodinný dom 127 m2 Mokrance / Malinová
Súkromná rezidencia: Dokončený 4-izbový rodinný dom v Bretejovciach
Predaj 272.990,- €
Súkromná rezidencia: Dokončený 4-izbový rodinný dom v Bretejovciach

Spoločnosť Impulz Real s.r.o. a Ing. Denis Konovalov Vám exkluzívne predstavujú rodinný dom v súkromnej rezidenčnej štvrti piatich rodinných domov: *** bungalov, novostavba, Bretejovce ****** 4 izby, 115m2...

Rodinný dom 115 m2 Budimír
Predaj  4i rodinný dom, pozemok 500 m2, Čaňa, Košice okolie, 3D
Predaj 299.900,- €
Predaj 4i rodinný dom, pozemok 500 m2, Čaňa, Košice okolie, 3D

"Osobné veci sú všetko, čo potrebujete!"Ak hľadáte útulný kompletne zariadený bungalov s veľmi peknou dispozíciou, primeraným pozemkom v dobrej dostupnosti od krajského mesta Košice, tak táto ponuka je určená...

Rodinný dom 125 m2 Čaňa
***ZNÍŽENÁ CENA*** 5-izb. rodinný dom, Košice okolie, Seňa
Predaj 235.000,- €
***ZNÍŽENÁ CENA*** 5-izb. rodinný dom, Košice okolie, Seňa

Impulz Real, s.r.o., v zastúpení Matúš Talian 0905961598, mtalian@impulzreal.sk.Ponúka na predaj 5-izbový rodinný dom, Košice - okolie, v obci Seňa. Ide o 5-izbový, dvojpodlažný rodinný dom...

Rodinný dom 180 m2 Seňa / Seňa
Na predaj 3i bungalov v tichej lokalite obce Bačkovik, Košice - okolie
Predaj 215.000,- €
Na predaj 3i bungalov v tichej lokalite obce Bačkovik, Košice - okolie

So súhlasom majiteľa ponúkame na predaj novostavbu moderného 3i rodinného domu, ktorá sa nachádza na veľkom, slnečnom pozemku o výmere 925 m2 v okrese Košice – okolie v obci Bačkovík...

Rodinný dom 80 m2 Bačkovík
Rodinný dom Ruskov – hrubá stavba, pozemok 576 m2
Predaj 145.000,- €
Rodinný dom Ruskov – hrubá stavba, pozemok 576 m2

Ponúkame na predaj hrubú stavbu rodinného domu v obci Ruskov, vzdialenej 19 km od Košíc. Tehlový dom je jednopodlažný a nepodpivničený, strecha sedlová. Postavený je na rovinatom pozemku o rozlohe...

Rodinný dom 135 m2 Ruskov
RD  KOKŠOV - BAKŠA - PRI LESÍKU
Predaj 249.000,- €
RD KOKŠOV - BAKŠA - PRI LESÍKU

Ponúkame na predaj rodinný dom v novovznikajúcej lokalite v obci Kokšov - Bakša, vzdialenej 10 km od Košíc. Dom sa nachádza na okraji obce v blízkosti lesíka. K pozemku o...

Rodinný dom 116 m2 Kokšov - Bakša / Kokšov - Bakša
RD KOKŠOV - BAKŠA, pozemok 401 m2
Predaj 259.000,- €
RD KOKŠOV - BAKŠA, pozemok 401 m2

Ponúkame na predaj rodinný dom na rovinatom pozemku, ktorého rozloha je 401 m2 ( 20 x 20m ) v obci Kokšov - Bakša, vzdialenej 10 km od Košíc. Pozemok sa...

Rodinný dom 119.5 m2 Kokšov - Bakša
Moderná novostavba 5 izbového rodinného domu v Moldave n/Bodvou
Predaj Cena v RK
Moderná novostavba 5 izbového rodinného domu v Moldave n/Bodvou

PEV-102-1 PRE VŠETKÝCH ZÁUJEMCOV - POSLEDNÁ ŠANCA KÚPI RODINNÉHO DOMU ZA ROZUMNÚ CENUReality Smolko-realitná kancelária Vám v exkluzívnom zastúpení ponúka na predaj modernú novostavbu dvojdomu s dvoma samostatnými päťizbovými bytovými...

Rodinný dom 120 m2 Moldava nad Bodvou / Záhradná
Dom na rekonštrukciu v chalupárskej obci Hačava
Predaj 93.000,- €
Dom na rekonštrukciu v chalupárskej obci Hačava

Priestranný dom vhodný na kompletnú rekonštrukciu sa nachádza v tichej chalupárskej obci Hačava v národnom parku Slovenský kras. Je situovaný na neveľkom pozemku sčasti svahovitého charakteru v blízkom susedstve ďalších...

Rodinný dom 280 m2 Hačava
Priestranný dom na bývanie v obci Milhosť
Predaj 169.000,- €
Priestranný dom na bývanie v obci Milhosť

Dom sa nachádza v tichej pohraničnej obci Milhosť, južne od krajského mesta Košice. Je situovaný na rovinatom pozemku podlhovastého tvaru, ktorý v zadnej časti je mierne svahovitý. Dispozične pozostáva z...

Rodinný dom 150 m2 Milhosť
Rodinný dom -  Kokšov – Bakša
Predaj 220.000,- €
Rodinný dom - Kokšov – Bakša

Ponúkame na predaj rodinný dom v obci Kokšov – Bakša vzdialenej 10 km od Košíc. Dom sa nachádza v centre obce, rozloha pozemku je 680 m2.Rodinný dom je čiastočne...

Rodinný dom 211 m2 Kokšov - Bakša / Kokšov - Bakša
Pripravujeme na predaj rodinný dom v obci Čaňa
Predaj 235.000,- €
Pripravujeme na predaj rodinný dom v obci Čaňa

Pripravujeme na predaj veľký rodinný dom v obci Čaňa. Pre viac informácií má kontaktujte ...

Rodinný dom 545 m2 Čaňa
Rodinný dom - Buzica
Predaj 85.000,- €
Rodinný dom - Buzica

- pôvodný stav- 100m2- rovinatý pozemok – 1039m2- 3 izbový- IS: elektrina, verejný vodovod, plyn- stavebný materiál: nepálená tehla, kváderTOP Real Košice ponúka na predaj rodinný dom v tichej ulici...

Rodinný dom 100 m2 Buzica
Hrubá stavba – 4 izbový RD - Haniska pri Košiciach - vo výstavbe
Predaj 189.000,- €
Hrubá stavba – 4 izbový RD - Haniska pri Košiciach - vo výstavbe

Ponúkame na predaj uzatvorenú hrubú stavbu rodinného domu v novovznikajúcej lokalite IBV Bodolovská v obci Haniska pri Košiciach, vzdialenej 14 km od Košíc.Rodinný dom, aktuálne vo výstavbe bude postavený...

Rodinný dom 130 m2 Haniska / Haniska
ROZOSTAVANÝ RODINNÝ DOM, VALALIKY, KOŠICE - OKOLIE
Predaj 189.000,- €
ROZOSTAVANÝ RODINNÝ DOM, VALALIKY, KOŠICE - OKOLIE

Ponúkame na predaj rozostavaný rodinný dom v obci Valaliky, len 5 km od Košíc.Jedná sa o menší rodinný dom v štádiu hrubej stavby. Nehnuteľnosť je ideálna na dokončenie podľa...

Rodinný dom 120 m2 Valaliky
Dom pod lesom v horskej obci Štós
Predaj 80.000,- €
Dom pod lesom v horskej obci Štós

Dom vhodný na príjemne vidiecke bývanie sa nachádza v horskej obci Štós v okrese Košice - okolie. Je situovaný na rovinatom pozemku, ktorý sa v zadnej časti dvíha a končí...

Rodinný dom 120 m2 Štós
Malý dom vhodný na chalupu v obci Žarnov
Predaj 46.000,- €
Malý dom vhodný na chalupu v obci Žarnov

Dom sa nachádza v centrálnej časti obce Žarnov, neďaleko Slovenského krasu. Je situovaný na príjemnom rovinatom pozemku severovýchodnej orientácie. Samotný domček pozostáva z dvoch obytných miestností, kúpeľne s toaletou a...

Rodinný dom 60 m2 Žarnov
Dom v Medzeve vhodný na chalupu. Nová cena!
Predaj 35.000,- €
Dom v Medzeve vhodný na chalupu. Nová cena!

Dom sa nachádza v okrajovej časti mestečka Medzev, nachádzajúceho sa v príjemnom horskom prostredí Volovských vrchov. Je situovaný na rovinatej časti pozemku, ktorý za domom tvorí výrazne svahovitý terénny stupeň...

Rodinný dom 80 m2 Medzev
Názov Cena Druh Plocha Lokalita Typ
4 izbový RD, Mokrance, novostavba, 567m2 pozemok, dokončený 355.000,- € Rodinný dom 129 m2 Mokrance
Čerešňová
predaj
4i, 127m2, 5,3a, RD, Mokrance, novostavba, holodom, dokončený 290.000,- € Rodinný dom 127 m2 Mokrance
Malinová
predaj
Súkromná rezidencia: Dokončený 4-izbový rodinný dom v Bretejovciach 272.990,- € Rodinný dom 115 m2 Budimír predaj
Predaj 4i rodinný dom, pozemok 500 m2, Čaňa, Košice okolie, 3D 299.900,- € Rodinný dom 125 m2 Čaňa predaj
***ZNÍŽENÁ CENA*** 5-izb. rodinný dom, Košice okolie, Seňa 235.000,- € Rodinný dom 180 m2 Seňa
Seňa
predaj
Na predaj 3i bungalov v tichej lokalite obce Bačkovik, Košice - okolie 215.000,- € Rodinný dom 80 m2 Bačkovík predaj
Rodinný dom Ruskov – hrubá stavba, pozemok 576 m2 145.000,- € Rodinný dom 135 m2 Ruskov predaj
RD KOKŠOV - BAKŠA - PRI LESÍKU 249.000,- € Rodinný dom 116 m2 Kokšov - Bakša
Kokšov - Bakša
predaj
RD KOKŠOV - BAKŠA, pozemok 401 m2 259.000,- € Rodinný dom 119.5 m2 Kokšov - Bakša predaj
Moderná novostavba 5 izbového rodinného domu v Moldave n/Bodvou Cena v RK Rodinný dom 120 m2 Moldava nad Bodvou
Záhradná
predaj
Dom na rekonštrukciu v chalupárskej obci Hačava 93.000,- € Rodinný dom 280 m2 Hačava predaj
Priestranný dom na bývanie v obci Milhosť 169.000,- € Rodinný dom 150 m2 Milhosť predaj
Rodinný dom - Kokšov – Bakša 220.000,- € Rodinný dom 211 m2 Kokšov - Bakša
Kokšov - Bakša
predaj
Pripravujeme na predaj rodinný dom v obci Čaňa 235.000,- € Rodinný dom 545 m2 Čaňa predaj
Rodinný dom - Buzica 85.000,- € Rodinný dom 100 m2 Buzica predaj
Hrubá stavba – 4 izbový RD - Haniska pri Košiciach - vo výstavbe 189.000,- € Rodinný dom 130 m2 Haniska
Haniska
predaj
ROZOSTAVANÝ RODINNÝ DOM, VALALIKY, KOŠICE - OKOLIE 189.000,- € Rodinný dom 120 m2 Valaliky predaj
Dom pod lesom v horskej obci Štós 80.000,- € Rodinný dom 120 m2 Štós predaj
Malý dom vhodný na chalupu v obci Žarnov 46.000,- € Rodinný dom 60 m2 Žarnov predaj
Dom v Medzeve vhodný na chalupu. Nová cena! 35.000,- € Rodinný dom 80 m2 Medzev predaj