Na predaj kúria - kaštieľ, Gemerská Panica, okr. Rožňava

Ľutujeme, ale ponuka ktorú hľadáte, bola odstránená. Našou snahou je zverejňovať len aktuálne ponuky.

Ponúkame na predaj reprezentatívny rodinný dom - Kaštieľ Szigety v Gemerskej Panici, okr. Rožňava. Dom o výmere 446 m2 je situovaný na pozemku o celkovej výmere 5802 m2. Ponúkaná nehnuteľnosť je národnou kultúrnou pamiatkou. Energetický certifikát domu nie je.

Secesný Kaštieľ Szigety bol postavený v roku 1870 a v roku 1994 zrekonštruovaný. Ide o bývalé letné sídlo maďarského grófa Kubinyho, ktorý bol poslancom uhorského snemu a projektantom železničných tratí.

Kaštieľ je v súčasnosti využívaný ako penzión. Je rozdelený na 3 apartmány so samostatnými vchodmi, pričom každý apartmán disponuje vlastnou kúpeľňou, toaletou a kuchynkou. Vykurovanie je centrálne radiátormi. V obytných miestnostiach sú nádherné funkčné kachľové pece a krásne repasované parkety. Dom sa predáva vrátane zariadenia okrem obrazov.

Dispozičné členenie: Apartmán 1 o výmere 200 m2 pozostáva z dvoch izieb, priestrannej obývačky o výmere 55 m2 s kachľovou pecou a krbom, kúpeľne a kuchyne so zariadením: chladnička, dvojplatnička, kávovar, umývačka riadu. V kúpeľni je sprchový kút a vaňa. Apartmán 2 o výmere 150 m2 má 2 izby s kachľovou pecou, obývačku s krbom, kuchynku a kúpeľňu s vaňou a sprchovým kútom. Apartmán 3 o výmere 85 m2 má 1 izbu, obývačku s kachľovou pecou, kuchynský kút a kúpeľňu so sprchovým kútom.

V areáli sa nachádza letný bazén (bude si vyžadovať menšiu renováciu), ohnisko, záhradné posedenie v parku s rozlohou 5300 m2, bezplatné nestrážené parkovisko.

Prístup k nehnuteľnosti je z dvoch strán. Spojenie: autobus 500 m, vlak - stanica Gemerská Panica 1 km . Objekt je taktiež možné využívať na svadby, oslavy, pracovné stretnutia ako aj na firemné školenia do 40 osôb, podnikanie alebo ako súkromnú rezidenciu.

Lokalita: 20 minút južne od kaštieľa sa nachádzajú kúpele Číž, za 16 minút ste v slovenskej jaskyni Domica a v maďarskej jaskyni Baradla, ktoré sú svetovým unikátom a archeologickým náleziskom pravekého človeka z pred 6 tisíc rokov a mladšej doby kamennej. Do 30 minút poskytnete Vašim hosťom alebo priateľom možnosť navštíviť svetoznámy kaštieľ v Betliari alebo hrad Krásna Hôrka. Za asi 70 minút sa môžete okúpať v jaskynnom labyrinte akvaparku Miskolctapolca. Okolie Gemerskej Panice je ideálne pre turistiku, hubárčenie, poľovačky a celkovú regeneráciu. Medzinárodné letisko v Košiciach s prepojením na Viedeň a Istanbul je od kaštieľa vzdialené 70 minút.

V kaštieli Szigety sa natáčala prvá scéna dobového filmového seriálu pod názvom ´´1890´´, známeho na Slovensku a v Čechách.

Nehnuteľnosť je inzerovaná so súhlasom. Cena je uvedená vrátane provízie pre realitnú kanceláriu. Pre informácie o predmetnej nehnuteľnosti kontaktujte, prosím, maklérku JUDr. Evu Hubertovú na tel. č.

Podobné realitné ponuky - Zvláštne nehnuteľnosti, Rožňava