Na predaj meštiansky dom, Alžbetina, Staré Mesto, Košice I

Ľutujeme, ale ponuka ktorú hľadáte, bola odstránená. Našou snahou je zverejňovať len aktuálne ponuky.

Ponúkame na predaj meštiansky dom - národnú kultúrnu pamiatku v historickom centre mesta na ulici Alžbetinej v Košiciach. Pozemok - zastavaná plocha a nádvorie o výmere 248 m2. Úžitková plocha domu cca 400 m2.

Interiér domu sa vyznačuje zaujímavými architektonickými prvkami a freskami, ktoré robia tento dom jedinečným. Budova je rozdelená na súkromnú časť a nebytové priestory, ktoré sú v prenájme.

Priestranný byt s vysokými stropmi a klenbami má výmeru cca 120 m2 a je situovaný na 1. poschodí. K dispozícii je predsieň, priechodná obývacia izba s východom na balkón, 3 obytné miestnosti, kúpeľňa s toaletou, kuchyňa, sprchový kút s toaletou a terasa.

Možnosť prestavby podkrovia (cca 100 m2) na obytný priestor so samostatným vchodom.

Dom je čiastočne zrekonštruovaný. Energetický certifikát budovy nie je.

Budova stojí na mieste najstarších zachovalých kamenných základov zo začiatku 14. storočia. Pôvodná dispozícia bola zmenená prestavbami v druhej polovici 16. storočia. Prvé konkrétnejšie zmienky pochádzajú z roku 1760, kedy budovu vlastnil Juraj Zvolenszky, v roku 1767 už Ján Hankoczy. Pred rokom 1790 bol jej majiteľom gróf Mikuláš Forgács. Svoju klasicistickú podobu získala pri prestavbe v roku 1827, kedy bol jej majiteľom mydlár Viliam Wilnrotter. Pôvodné zábradlie balkóna je zdobené písmenom W, skríženými kladivami a rokom prestavby - 1827. Pod domom je starobylá pivnica s valenou klenbou.

Nehnuteľnosť je inzerovaná so súhlasom: Cena je uvedená vrátane provízie realitnej kancelárie. Pre informácie o predmetnej nehnuteľnosti kontaktujte, prosím, maklérku JUDr. Evu Hubertovú na tel. č. .

Podobné realitné ponuky - Budova, Košice - Staré Mesto

Exkluzívna ponuka – na predaj budova na Komenského ulici v Košiciach
Predaj 2.200.000,- €
Exkluzívna ponuka – na predaj budova na Komenského ulici v Košiciach

Ponúkame Vám na predaj budovu nachádzajúcu sa v historickom centre mesta v Košiciach. Jedná sa o meštiansky dom, ktorý pochádza z r. 1913. Je národnou kultúrnou pamiatkou. Možnosť rekonštrukcie všetkých...

Budova 0 m2 Košice - mestská časť Staré Mesto / Komenského
Názov Cena Druh Plocha Lokalita Typ
Exkluzívna ponuka – na predaj budova na Komenského ulici v Košiciach 2.200.000,- € Budova 0 m2 Košice - mestská časť Staré Mesto
Komenského
predaj