Na predaj pozemok Banská Štiavnica

Ľutujeme, ale ponuka ktorú hľadáte, bola odstránená. Našou snahou je zverejňovať len aktuálne ponuky.

Ponúkame na predaj pozemok o výmere 24 463 m2 v meste Banská Štiavnica.

Banská Štiavnica s okolím je zapísaná na listinu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Rekreačný a turistický potenciál regiónu je veľký. Vytvárajú ho všetky typy rekreačnej krajiny vrátane vodných plôch a veľmi veľká koncentrácia civilizačných daností, predovšetkým historických kultúrnych a technických pamiatok mimoriadnej hodnoty. Denná návštevnosť počas letnej turistickej sezóny je 4 600 turistov. Pozemok je umiestnený na okraji mesta, desať minút pešo od historického centra. V blízkosti sa nachádza vodná nádrž Klinger. Naokolo pekná príroda. Pozemok umožňuje pekný výhľad na jednu z štiavnických dominánt Kalváriu a je orientovaný na juhovýchod. Z druhej strany kopca sa nachádza lyžiarske stredisko Salamandra resort. Pozemok sa nachádza vo veľmi atraktívnej polohe a je aj určitou garanciou súčasnej a budúcej hodnoty, ako aj výnosov pri prenajímaní alebo pri predaji nehnuteľnosti a Banská Štiavnica je stále zaujímavá z pohľadu rozvoja turistického ruchu.

Potenciál ponúkaného pozemku je veľký. Nachádza sa na úpätí horského masívu, susedí s lesom, čo umožňuje rozvíjať horskú rekreáciu. Neďaleko je už spomínaná vodná nádrž Klinger, čo umožní rekreáciu pri vode. Je v intraviláne mesta, čo umožní mestskú rekreáciu spojenú s turizmom poznávacím a kultúrnym a zároveň je na okraji mesta, čo umožňuje rozvoj aj prímestskej rekreácie. Okolitá zástavba má vidiecky charakter, takže je tu aj potenciál pre vidiecku rekreáciu.

K pozemku vedú 2 prístupové cesty: cesta II. triedy, popri ktorej vedie voda a plyn a nespevnená cesta. Na pozemku je elektrina. Najbližšia distribučná sieť SPP cca 800 m od pozemku.

Na pozemku sa nachádza zrúcanina starého baníckeho domu.

Na susednom pozemku prebieha developerský projekt, výstavba víkendových a dovolenkových apartmánov. Tieto apartmány, zatiaľ ešte pred dokončením, sú už všetky predané.

Ide o pozemky, ktoré spadajú do urbanistického obvodu, ktorý v zmysle funkčného využitia územia je navrhnutý ako obytné územie. Koeficient zastavateľnosti územia je 0,4 a max. podlažnosť 2.

Cena pozemku: 10 €/m2, celkom: 244.630 EUR.

Nehnuteľnosť sa ponúka so súhlasom majiteľa. Cena je uvedená vrátane provízie realitnej kancelárie. Pre informácie o predmetnej nehnuteľnosti kontaktujte, prosím, maklérku JUDr. Evu Hubertovú na tel. č. .

Podobné realitné ponuky - Pozemky, Banská Štiavnica