Atraktívna reštaurácia, penzión na predaj, Donovaly, Staré Hory

Ľutujeme, ale ponuka ktorú hľadáte, bola odstránená. Našou snahou je zverejňovať len aktuálne ponuky.

IntExReal realitná a projekčná kancelária ponúka na predaj Penzión, budovu reštauračného a ubytovacieho zariadenia s prekrytou terasou, altánkom, parkoviskom, 2 garážami , priľahlým dvorom, oddychovou zónou s detským ihriskom a pozemkami patriacimi k penziónu spolu vo výmere 2696 m2, s kompletným vybavením izieb, kuchyne a reštaurácie.
Nehnuteľnosť prešla komplexnou rekonštrukciou a zateplením v rôznych etapách od roku 2013 – 2015 a priebežnou modernizáciou / koná sa aj v súčasnosti výmena podláh v izbách na laminátové podlahy ako aj na schodišti.

Nehnuteľnosť sa nachádza v príjemnom horskom prostredí len 14 km severne od Banskej Bystrice na trase medzinárodného významu E 77 Varšava - Budapešť v nádhernom horskom prostredí s množstvom turistických trás v blízkosti známych športových a lyžiarskych centier Donovaly (10 - 15 km) a Turecká (3 km) . Do Španej doliny vedie turistická cesta cez horu za penziónom.
Penzión je postavený na rovinatom, upravenom pozemku na začiatku obce Staré Hory. Vedie k nemu asfaltová príjazdová cesta. Možnosti parkovania poskytuje vlastné parkovisko s kapacitou 25 - 30 parkovacích miest s pouličným osvetlením a 2 garážami. Priestor na možné rozšírenie parkoviska je na priľahlej trávnatej ploche.
Budova penziónu je murovaná s múrmi hrubými 40 cm, so sedlovou strechou pokrytou cementovou škridlou, úplnými klampiarskymi konštrukciami z pozinkovaného plechu a vonkajšími vápennými hladkými omietkami. Okná a (vchodové dvere) sú plastové s izolačným dvojsklom. Čelná strana budovy je orientovaná na juh, orientácia hlavných miestností je JV – JZ. Budova bola kolaudovaná v roku 1999, je v dobrom technickom stave. Súčasťou nehnuteľnosti je aj prekrytá terasa s rozlohou 78 m2 s drevenou hranolovou konštrukciou, sedlovou strechou a betónovou podlahou s kapacitou 42 miest.

Ďalším benefitom je : monolitický oporný múr medzi terasou s prístreškom vo dvore penziónu a Starohorským potokom, vybudovaný v roku 2000.

Dispozičné riešenie: Penzión pozostáva zo suterénu, prízemia, poschodia a podkrovia.
V suteréne sa nachádza: chodba, toalety pre mužov a pre ženy, sauna pre 2 osoby s elektrickou pecou a samostatnou sprchou, spoločenská miestnosť, šatne pre zamestnancov, sklady.
V priestoroch suterénu je podlaha prevažne z keramickej dlažby, stropy sú s rovným podhľadom, steny v sociálnych miestnostiach sú obložené keramickým obkladom. Vykurovanie je zabezpečené elektrickými konvektormi, je tu rozvod studenej a teplej úžitkovej vody z centrálneho zdroja.
Na prízemí je: vstupná hala, jedáleň, kancelária, sociálne priestory, kuchyňa, príručný sklad, chodbička, sociálne priestory pre zamestnancov, vstavaná garáž - prístupná z dvora so sklápacími vrátami do podzemnej pivnice s klembovou konštrukciou stien a stropov s hlinenou podlahou a zavedenou elektrinou.
V priestoroch prízemia sú podlahy prevažne z keramickej dlažby. Schody sú železobetónové s povrchom z keramickej dlažby.. Vykurovanie je zabezpečené elektrickými konvektormi ako aj kachľovou pecou v jedálni. Rozvod studenej a teplej úžitkovej vody je z centrálneho zdroja.

Na poschodí je spoločná chodba, 2 trojposteľové apartmány a 3 dojposteľové apartmány.
Podlahy na chodbách a apartmánoch – lepený koberec, / výmena na laminátové podlahy prebieha priebežne v súčasnosti/, v kúpeľniach so sprchovacím kútom, umývadlom a záchodom je keramická dlažba a keramický obklad stien. Vodovodné batérie sú pákové. Vykurovanie je ústredné. Schody do podkrovia sú železobetónové s povrchom z lepeného koberca.

Podkrovie pozostáva z chodby, 2 dvojposteľových izieb a bočných priestorov s 2 x 300 litrovými bojlermi.

Zariadenie interiéru: Apartmány a izby sú zariadené nábytkom z masívu vyrobeného na mieru. Všetky izby sú vybavené vlastným sociálnym zariadením so sprchovým kútom, umývadlom a WC, TV – SAT ako aj pripojením na vysokorýchlostný internet.
Interiér reštaurácie a sociálnych zariadení bol obnovený v máji 2015. Stoly a a stoličky v reštaurácii aj na terase sú zhotevené z masívu, pričom kapacita reštaurácie je 52 stoličiek a letnej terasy 42 stoličiek. Reštaurácia je vybavená chladiacim pultom a teplým pultom.

Vybavenie kuchyne: moderné gastronomické zariadenia - nerezové stoly a regále, 2 plynové sporáky, 2 konvektomaty, šokér, vok, umývačka riadu, chladničky, výrobňa ľadu, fritéza, nárezový stroj a ďalšie vybavenie ktoré je potrebné k činnosti kuchyne.

Vybavenie skladov: mraziace boxy, v samostatnej miestnosti veľkokapacitný mraziaci box.

Inžinierske siete: centrálny zdroj a verejný vodovod, elektrina- trafostanica, ktorá je vybudovaná majiteľmi, vlastná čistička odpadových vôd, vykurovanie - ústredné kúrenie samostatným kotlom s rozvodmi na drevo ktorým sa vykuruje obytný priestor, elektrickými konvektormi a pecami.

Priamo pred objektom je umiestnená autobusová zastávka. V obci je Obecný úrad, pošta , základná škola 1. stupeň, lekárska služba, reštaurácia a obchody.

Prevádzku je možné odkúpiť aj formou predaja časti podniku s možnosťou pokračovania v činnosti bez vybavovania rôznych povolení. Od výstavby do súčasnosti je penzión prevádzkovaný jediným majiteľom.

Staré hory a okolité prostredie ponúka možnosti celoročného športového, kultúrneho a spoločenského vyžitia. Turistické chodníčky Vás prevedú nádherným prírodným prostredím a panorámou okolitých hôr a národných parkov Nízke Tatry a Veľká Fatra.

Pre nadšencov zimných športov sú už len na skok známe lyžiarske strediská: Turecká, Donovaly, Šachtičky, Selce, Králiky, Tajov.

Výnimočnými atrakciami v blízkom aj širšom okolí sú Habakuky - rozprávkový svet na Donovaloch, známe aquaparky v Bešeňovej a Liptovskom Mikuláši, ale aj Saknzen Vlkolínec a mnoho ďalších.

Vo vzdialenosti 5 minút cesty sa nachádza pútnické miesto s prameňom – Studnička Panny Márie, ktorá je často navštevovaná pre svoju silu nie len veriacimi.
Zaujala Vás naša ponuka? Kontaktujte nás.

Mgr. Edita Vörösová - IntExReal
home stager - realitný poradca
mobil:
e - mail:
e - mail:
web: http://www.intexreal.sk/
web: http://reality.intexreal.sk/
Facebook: http://www.facebook.com/IntExReal

Podobné realitné ponuky