Predaj - rodinné sídlo, krásna lokalita Pod Kalváriou, B. Štiavnica.

Ľutujeme, ale ponuka ktorú hľadáte, bola odstránená. Našou snahou je zverejňovať len aktuálne ponuky.

LG Reality vám exkluzívne ponúka na predaj objekt známy v Banskej Štiavnici ako „stará banícka nemocnica“, ktorú postavil v polovici 18. storočia pôvodom holandský šľachtic a banský podnikateľ Ján Jozef Geramb ako kúriu – rodinné sídlo.
Budova má pôdorys cca 10 x 30 metrov, zastavaná plocha je cca 330 m2, úžitková plocha cca 900 m2, pozemok má cca 1000 m2. Kúria má 3 nadzemné podlažia – vstup z dvora na 1. NP, priestranným schodiskom sa dostanete na 2. NP a ďalšími schodmi na 3. NP na podkrovie s vysokou manzardovou strechou vhodnou na bývanie.
Objekt je v stave rozostavanej stavby, v dome je pripravený materiál na ďalšie stavebné úpravy – dubové, jelšové a javorové parkety na mozaikovú podlahu Piana nobile, suché dubové fošne, liatinové pece s figurálnou výzdobou a iný stavebný materiál. Krov bol profesionálne zrekonštruovaný a dopĺňaný iba ručne opracovanými hranolmi s pôvodnými tesárskymi spojmi istenými drevenými kolíkmi, drevená a ručne opracovaná šindľová krytina. Pôvodne bol objekt v dezolátnom stave. Okrem spomínaných úprav majiteľka realizovala terénne úpravy s kamennými opornými múrmi a terénnou terasou, dobre dimenzovanú kanalizačnú (200 mm) a elektrickú (2 x 25 kW) prípojku so stĺpom a v neposlednom rade výborne fungujúci drenážny systém s tromi zbernými cisternami vysekanými v pevnej skale a dvoma zbernými líniami. Objekt má pôvodnú vodovodnú prípojku. Plyn je na hranici pozemku. Za domom sú dve do svahu zahĺbené dlhé a veľké pivnice, väčšia končí banským dielom a menšia bola poškodená a zasypaná, v súčasnosti obnovená majiteľkou.
Na tieto a akékoľvek iné práce je možné čerpať granty MK SR, ktoré pri doterajších úpravách majiteľka - reštaurátorka nástenných malieb - aj čerpala - pri rekonštrukcii strechy, pri výrobe replík pôvodných barokových dubových okenných výplní s pôvodným kovaním, pri reštaurovaní čelnej fasády s gerambovským erbom a pod.

Pôvodným zámerom majiteľov bolo prerobiť kúriu na penzión v krásnej a tichej časti Banskej Štiavnice – Pod Kalváriou.

Objekt je vhodný pre investora, ktorý hľadá nehnuteľnosť vhodnú ako rodinné sídlo alebo väčší penzión.

Cena: 360 000,-€
Vrátane všetkých poplatkov spojených s predajom nehnuteľnosti.

Dovolím si Vás pozvať na obhliadku a rád Vám nehnuteľnosť osobne predstavím.
Kontakt na makléra: Ing. Dominik Čačo, ,

Podobné realitné ponuky - Hotely a penzióny, Banská Štiavnica