Rekreačný areál "Zelený raj Jelenec", pozemok 27 500 m2

Ľutujeme, ale ponuka ktorú hľadáte, bola odstránená. Našou snahou je zverejňovať len aktuálne ponuky.

Základné údaje:

Celková výmera pozemku (areálu): 27 551 m2
Zastavaná plocha: spolu 1026 m2 (centrálna budova, 19 chát, budova WC).
Napojenie na verejné inžinierske siete: NN elektrika. Možnosť napojiť sa aj na verejný vodovod a plynovod, ktorý je vedený popri hlavnej ceste, cca 50 metrov od vstupu do areálu.
Areál má vlastnú studňu s vodojemom a žumpu s objemom 200 m3. Voda je pitná.
V rámci areálu sú vybudované rozvody vody, elektriky a kanalizácie.

Základný popis areálu:

Areál slúži na rekreačné účely. Jedná sa o pôvodný Pioniersky tábor Tribeč podniku Hydromeliorácie, n. p. Nitra (užívaný od roku 1969). Okrem hlavnej budovy sa v ňom nachádza 12 chatiek typu Camping, 2 chatky typu Alpina, 5 chatiek typu Rozsutec 220, menší amfiteáter, altánok, sociálne zariadenie (WC), futbalové ihrisko a dve volejbalové ihriská. Areál je kompletne oplotený a prepojený spevnenými plochami.

Poloha:
Zelený raj leží na okraji obce Jelenec, cca 700 m od jej zastavaného územia. Je bezproblémovo prístupný verejnou asfaltovou komunikáciou. Nachádza sa v rekreačnej oblasti zastavanej chatkami, v lesoparkovom prostredí pohoria Tribeč, pod hradom Gýmeš, len pár metrov od jazera Jelenec. Skvelá poloha ponúka okrem iného výborné možnosti na turistiku, cykloturistiku, hubárčenie, rybolov ...
Obec Jelenec má 2100 obyvateľov a je vyhľadávaným satelitom Nitry, od ktorej je vzdialená približne 15 km. Občianska vybavenosť obce je výborná - v obci je základné školstvo, obchody a služby, kultúrne a telovýchovné zariadenia a lekár.

Využitie:
Nehnuteľnosť sa nachádza v lokalite, ktorá je funkčne (v zmysle územného plánu) určená na rekreačné účely. Aktuálnu ÚPI k areálu nájdete v prílohe ponuky medzi súbormi. Z nášho pohľadu sa javia ako reálne nasledovné možnosti jej využitia do budúcna:
a) pokračovať v súčasnom využití, areál postupne zveľadiť a využívať ako letný tábor pre deti, školu v prírode alebo podnikovú rekreáciu,
b) vybudovať moderné stredisko (PENZION) s hlavnou budovou a chatkami, zamerané na rekreačné účely alebo kongresovú turistiku,
c) ranč s chovom vysokej lesnej zveri,
d) pozemok rozdeliť na menšie stavebné pozemky pre chaty, dobudovať siete a komunikácie, a následne rozpredať tretím osobám.


Aktuálny stav budov nachádzajúcich sa v areáli:

Hlavná budova (prevádzkový objekt, zast. plocha 435 m2) je umiestnená v centrálnej časti areálu. Pozostáva zo suterénu a prízemia, povalový priestor nie je využívaný. V suteréne sú skladovacie priestory. Na prízemí sa nachádza jedáleň (spoločenská miestnosť), kuchyňa, sociálne zariadenia, elektrorozvodňa, sklady a 1-izbový byt pre správcu areálu. Stavba je užívaná od roku 1969, v roku 2012 bola čiastočne zrekonštruovaná (sociálne zariadenia, sprchy). Stav budovy je dobrý, primeraný veku a opotrebeniu.

Chata ALPINA súpisné č. 819: Samostatne stojaca chata typu Alpina je postavená na mierne svahovitom teréne, pôdorysne do „obdĺžnika". Stavba pozostáva z prízemia a podkrovia, suterén nie je vybudovaný. Prízemie dispozične pozostáva zo vstupu, kúpeľne s WC, kuchyne a z jednej obytnej miestnosti so schodišťom do podkrovia. Podkrovie dispozične pozostáva z chodby a z troch obytných miestností, v ktorých sa v súčasnosti nachádza spolu 8 lôžok. Objekt má vybudovanú vodovodnú, kanalizačnú a elektrickú prípojku na areálové rozvody inžinierskych sietí. Chata bola postavená v roku 1972. V roku 2011 však bola kompletne zrekonštruovaná a je vo výbornom stave.

Chata ALPINA súpisné č. 820: Samostatne stojaca chata typu Alpina je postavená na mierne svahovitom teréne, pôdorysne do „obdĺžnika". Stavba pozostáva zo suterénu, prízemia a z podkrovia.
V suteréne sú skladovacie priestory a kotolňa. Suterén je prístupný schodmi z terénu. Prízemie dispozične pozostáva zo vstupu, kúpeľne s WC, kuchyne a z jednej obytnej miestnosti so schodišťom do podkrovia. Podkrovie dispozične pozostáva z chodby a z troch obytných miestnosti, v ktorých sa v súčasnosti nachádza spolu 8 lôžok. Objekt má vybudovanú vodovodnú, kanalizačnú a elektrickú prípojku na areálové rozvody inžinierskych sietí. Chata bola postavená v roku 1972. V roku 2012 však bola kompletne zrekonštruovaná a je vo výbornom stave.

12 samostatne stojacich chát typu CAMPING (súpisné č. 807 – 818): Samostatne stojace chaty z roku 1984 sú postavené na mierne svahovitom teréne, pôdorysne do „štvorca". Všetky chaty sú typovo identické, prízemné, pozostávajú z jednej obytnej miestnosti. Všetky majú vybudovanú elektrickú prípojku na areálový NN rozvod. V súčasnosti sa v každej z nich nachádzajú 2 lôžka, pričom pôvodne boli v každej chatke 4 lôžka. Chaty sú pravidelne počas leta využívané, v dobrom stave, primeranom ich veku.

5 samostatne stojacich chát typu ROZSUTEC 220 (súpisné č. 801 – 805): Samostatne stojace chaty boli postavené v roku 1972 na mierne svahovitom teréne, pôdorysne do „obdĺžnika". Stavby pozostávajú z prízemia a z podkrovia, suterén vybudovaný nie je. Prízemia dispozične pozostávajú zo vstupu, chodby so schodišťom, kuchyne, WC a z jednej obytnej miestnosti. Podkrovie dispozične pozostáva z dvoch obytných miestností. Chaty sú v pôvodnom stave, v posledných rokoch sa nevyužívajú a bude nutná ich kompletná interiérová rekonštrukcia.

Drobné stavby a príslušenstvo:

Vonkajšie WC (súpisné č. 821): Samostatne stojaci objekt, ktorý je prístupný po spevnenom chodníku. Dispozične pozostáva z WC ženy a z WC muži. Objekt má vybudovanú vodovodnú, kanalizačnú a elektrickú prípojku na areálové rozvody inžinierskych sietí. V roku 2012 bol objekt zrekonštruovaný (nové zariaďovacie predmety, obklady a dlažby) a je v dobrom stave.

Plot okolo areálu bol vybudovaný v roku 1984. Je z oceľových stĺpov a z drôteného pletiva. Výška plotu je 1,80 m a celková dĺžka 545 m. V plote sú osadené 2 vstupné brány (plech + oceľ. profily) a 2 bránky.

Vŕtaná studňa s betónovou armatúrnou šachtou je umiestnená na dvore. Studňa je o priemere 200 mm, hĺbka je 120 m. Studňa zabezpečuje vodu pre celý areál. Voda z nej je pitná. Zo studne do vodojemu vedie vodovodná prípojka. Vodojem slúži ako zásobník na vodu pre celý areál.

Kanalizačná prípojka rieši odvod splaškových vôd z hlavnej budovy a chát do betónovej žumpy s objemom 200 m3.

V rámci areálu je vybudované osvetlenie parkovými svietidlami (21 ks).

Na záver:

Nehnuteľnosti sú vo vlastníctve fyzickej osoby, bez tiarch a akýchkoľvek iných právnych problémov. Ponukovú cena 690 000 €. Znalecký posudok na celý areál bol vypracovaný v roku 2017, všeobecná hodnota nehnuteľnosti vypočítaná v znaleckom posudku je 915 000 €.

Podobné realitné ponuky

Etablovaný Penzión BRUDER, Mojmírovce
Predaj 899.000,- €
Etablovaný Penzión BRUDER, Mojmírovce

V exkluzívnom zastúpení Vám MOTYČKA realitná kancelária ponúka na predaj etablovaný rodinný Penzión BRUDER v srdci obce Mojmírovce.Penzión každoročne láka návštevníkov najmä vďaka príjemnej atmosfére a nezameniteľnej polohe priamo...

Hotely a penzióny 3000 m2 Mojmírovce
Názov Cena Druh Plocha Lokalita Typ
Etablovaný Penzión BRUDER, Mojmírovce 899.000,- € Hotely a penzióny 3000 m2 Mojmírovce predaj