VEĽKÝ RODINNÝ DOM SO ZÁHRADOU V CENTRE MESTA VRBOVÉ

Štát.: Slovensko
Mesto.: Piešťany
Lokalita.: Vrbové
668 m²
neuvedené
predaj - Pozemky - bývanie
33.000,- €
49,40 €/m2
Ponúknite vlastnú cenu

41646x zobrazená v zozname / 22510x zobrazená detailne / 226x zobrazená detailne tento mesiac

VEĽKÝ RODINNÝ DOM SO ZÁHRADOU V CENTRE MESTA VRBOVÉ

„Nemáme domov hľadať, ale domov vytvárať.“ – Heinrich Seidel

V centre obce Vrbové, neďaleko Piešťan sa na ulici Mórica Beňovského č. 57 nachádza 5-izbový historický rodinný dom s peknou a priestrannou záhradou. Z vonku síce vyzerá obyčajne, avšak po otvorení masívnych drevených dverí širokej barokovej brány sa Vám naskytne pohľad do autentického historického prostredia.

Dom pochádza z konca 18. storočia a má veľmi zaujímavú históriu. Pôvodná bezmála štvrť tisícročia stará stavba má tri veľké miestnosti s vysokými stropmi. Obývací pokoj a spálňa sú orientované do ulice. Z obývacieho pokoja prechádzame do priestrannej kuchyne, ktorá je centrom domu s výhľadom do dvora. Počiatkom 20. storočia boli ku kuchyni pristavené ďalšie dve miestnosti. Väčšia, ktorá slúžila ako druhá spálňa a detská izba a menšia multifunkčná miestnosť, kde bol šatník, špajza a domáci sklad. Tým, že postupom času viac ako dvoch storočí sa dvíhal okolitý terén, z ulice vyzerá dom oveľa nižší než v skutočnosti je a jeho priestor Vás prekvapí.

Dom je postavený z kombinácie kameňa, pálenej a nepálenej tehly, pričom povaly sú drevené, podbité palachom. Šírka múru cca. 80 cm zaisťuje veľmi dobré izolačné vlastnosti, bez nutnosti zatepľovania, či vysušovania. A aj keď je hlavná ulica vo Vrbovom pomerne rušná, dom a aj záhrada sú prekvapivo tiché. Stavba má dva funkčné komíny, ktoré sú zabudované v širokých vnútorných priečkach domu.

Na dom nadväzuje hospodárska budova, ktorá sa skladá z chlieva a stodoly. Všetko pod jednou strechou. Povala slúžila ako senník a tiahne sa kontinuálne nad celou stavbou. Zaujímavým prvkom je veľká vstupná brána, ktorá ako jediná časť domu nadväzuje na susedný rodinný dom, je plne zastrešená a obsahuje vstup na povalu, ktorý slúžil na vydlovanie sena.

Bránou sa dá prejsť aj osobným autom a parkovať tak priamo vo dvore.

V rodinnom dome sa nachádza aj súbor zachovalého secesného nábytku, historických obrazov a artefaktov.

Dvor poskytuje úplne a tiché súkromie, oddelené od susedov vysokým múrom. Pod domom sa nachádza pivnica s dvoma pivničnými miestnosťami, ktoré boli využívané ako chladnička.

Za domom sa nachádza pekná záhrada s množstvom ovocných stromov a viničom. Záhrada susedí s materskou škôlkou, je rovinatá a oplotená.

Celková výmera usadlosti je 668 m 2 , z toho zastavaná plocha a nádvorie pred domom, ktoré slúžilo ako okrasná záhrada s posedením má plochu 347 m 2 a samotná záhrada 321 m 2 . Obytná plocha je cca. 180 m 2 . Stredná dĺžka pozemku je cca 57 m a jeho stredná šírka 12,5 m.

Siete, ako voda, plyn a odpad sú privedené k domu, avšak je potrebné ich rozviesť po dome a rovnako je potrebné vybudovať sociálne zariadenie. Ako zdroj vody zatiaľ slúži studňa pred domom, avšak prípojka na mestsky vodovod je k dispozícii. Je nutná rekonštrukcia domu, predovšetkým ide o čiastočnú rekonštrukciu povaly a strechy a rovnako výmenu omietok a výmenu okien. Samotné múry a statika domu je v dobrom stave.

Usadlosť je možno využívať k bývaniu, rekreácii, či k podnikaniu. Centrum mesta je v bezprostrednej blízkosti a rovnako dostupná je aj občianska vybavenosť. Veľmi priateľský a ústretový susedia okolo domu.

Na dome, ani pozemku nie sú žiadne právne vady, či ťarchy.


© Copyright by ADRID REAL s.r.o. - Fotografie, texty & videozábery sú majetkom a autorským dielom spolocnosti ADRID REAL s.r.o.

Vaše hodnotenie ponuky

Analýza ceny predaja pozemku na bývanie v Vrbové

Rozloha pozemku na bývanie 668 m2 je o 287 metrov menšia ako je priemerná rozloha pozemku na bývanie v Vrbové.

Pozícia realitnej ponuky

33.000,- €
Cena nehnuteľnosti 33.000,- € 189.900,- €
668 m²
Rozloha pozemku 231 m² 6266 m²

ADRID REAL s. r. o.

Člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

ADRID REAL s. r. o.

Online Office | Drieňová 1H | Eden Park , 821 01 Bratislava | Slovakia | IČO: 44201133 Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava 1, oddiel: Sro, vložka: 52641/B

Podrobné informácie

Rozloha pozemku668 m²
Poschodieneuvedené
Statuspredané

Kontaktný formulár

Zaujala vás ponuka č. ZR-349690 ? Kontaktujte nás.

V súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzujem odoslaním správy správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Čestne vyhlasujem, že udeľujem prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním osobných údajov v rozsahu položiek formuláru na účel kontaktovania ma.

Spočítajte si svoju hypotéku

Výška hypotéky  €
Doba splácania  rokov
Úroková sadzba  %
Mesačná splátka pri 3.5 % p. a.

Vývoj ceny