Romantická chalúpka s krásnym výhľadom do okolia

Štát.: Slovensko
Mesto.: Detva
Lokalita.: Detvianska Huta
90 m²
969 m²
predaj - Rodinný dom
130.000,- €
Ponúknite vlastnú cenu

2441x zobrazená v zozname / 198x zobrazená detailne / 198x zobrazená detailne tento mesiac

Hľadáte miesto, kde môžete vypnúť a pookriať?


Ponúkame rodinný dom, momentálne využívaný ako rekreačná chalupa, v krásnom prostredí na okraji obce Detvianska Huta. Leží na mierne svahovitom pozemku o celkovej výmere 969 m2. Vedie k nemu asfaltová obecná komunikácia, ktorá umožňuje celoročný prístup k nehnuteľnosti.
Na jeho stavbu boli použité kameň, tehla a drevo. Má zavedenú elektrinu (380 V), vodu zo spoločnej studne a odpad vyvedený do žumpy. Keďže dom sa využíva sezónne, vykurovanie je momentálne zabezpečené pomocou elektrických konvektorov a radiátorov, pričom existuje možnosť sprevádzkovať kozub, ktorý sa nachádza v jednej z prízemných miestností, prípadne využiť iné vykurovacie telesá, ako sú peletové kachle alebo infrapanely.
Dom je podkrovný. Prízemie tvorí presklená veranda, menšia predsieň, obývacia izba, kompletne zrekonštruovaná kuchyňa okrem iného s indukčnou varnou doskou, parnou rúrou a umývačkou riadu, kúpeľňa so sprchovým kútom a WC, technická miestnosť s práčkou a ďalšia priestranná miestnosť s kozubom. Na dvore sa nachádza vydláždená terasa.
Podkrovie tvorí chodba a dve spálne, obe s východom na lodžie, odkiaľ je krásny výhľad na okolia, na Poľanu a za optimálneho počasia aj na Nízke Tatry.
Dom pôsobí veľmi útulne, má udržiavanú okrasnú záhradu so skalkou, priestranným trávnikom, na ktorom sa nachádzajú detské herné prvky, a viacerými ovocnými a okrasnými stromami. Na pozemku, ktorý je zo všetkých strán oplotený, sa tiež nachádza hospodárska budova s úžasnou kamennou pivnicou.
V bezprostrednom okolí je krásna príroda Podpoľania so širokými možnosťami na prechádzky, turistiku, cykloturistiku alebo hubárčenie. V blízkom okolí sú aj lyžiarske strediská v Hriňovej a Látkach.

Kontaktujte nás ohľadom inzerátu

V súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzujem odoslaním správy správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Čestne vyhlasujem, že udeľujem prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním osobných údajov v rozsahu položiek formuláru na účel kontaktovania ma.

Podrobné informácie

Rozloha pozemku969 m²
Úžitková plocha90 m²
Statusaktívne