NOVÁ CENA! Chalupa v čarovnom prostredí lazov pri Hornom Tisovníku.

Štát.: Slovensko
Mesto.: Detva
Lokalita.: Horný Tisovník
110 m²
1564 m²
predaj - Rodinný dom
169.000,- €
Ponúknite vlastnú cenu

2695x zobrazená v zozname / 236x zobrazená detailne / 236x zobrazená detailne tento mesiac

Ponúkame útulnú chalupu v krásnom a tichom prostredí polosamoty.
Leží v skupinke niektorých prevažne rekreačne využívaných chalúp, na pozemku o celkovej výmere viac než 1500 m2 vrátane podielu na prístupovej ceste .
Jedná sa o niekoľko prevažne kamenných stavieb na priestrannom a veľmi pekne upravenom a udržiavanom dvore.
Hlavný dom s plochou 81 m2 je jednopodlažný a prešiel značnou rekonštrukciou. Bočnou stenou je spojený z ďalším samostatným domom. Pozemok však oddeľuje plot.
Napojený je na vodu z rezervoára, pod horou, ktorý bol čistený v roku 2021 a bolo vymieňané hlavné potrubie. Tlak vody je postačujúci na prietokové ohrievače a zásoba vody úplne stačí aj v suchých letných mesiacoch. Dom má bojler na teplú vodu a dva prietokové ohrievače, jeden v kúpeľni a druhý v kuchyni.

Odpady z domu sú vyvedené do trativodu a žumpy .


Vykurovanie je zabezpečené 14 kW krbovou vložkou , krb so šamotovými tehlami a krbovým obkladom, ktorý je situovaný v obývacej izbe, má aj prieduch do vedľajšej miestnosti.
Dom pozostáva z terasy, chodby, kúpeľne s WC, priechodnej obývacej izby, kuchyne a spálne.
Menší dom o veľkosti 30 m2 , tvorí 1 miestnosť, terasa , pivnica. Je napojený na elektrinu a vykurovaný je malou pieckou. Bol rekonštruovaný v roku 2021 a to kompletne nová elektro inštalácia s prípravou na podkrovie. Elektroinštalácia bola zavedená aj do pivnice, Zrekonštruované boli aj kamenné múry zvnútra i zvonka. Voda ani odpad v tomto domčeku nie sú. Je urobená príprava na vodu - je vyvedená z hlavného domu do prípojky od ktorej sa dá potiahnuť do tohto domu.
Na pozemku je niekoľko hospodárskych budov: maštaľ, veľké drevené humno s pristavanou murovanou drevárňou a 2 chlievy s kurínom. IS nie sú súčasťou hospodárskych budov.
K pozemku prislúcha je aj priestranná záhrada rozdelená na úžitkovú a okrasnú.
V okrasnej/oddychovej j časti sa nachádza pergola s veľkým záhradným prístreškom s privedenou elektrinou a s jazierkom. Ideálne miesto na príjemné posedenie s priateľmi a rodinou. Súčasťou okrasnej záhrady sú rôzne skalky a záhony.
V úžitkovej záhrade sú rôzne ovocné stromy ako višne, hrušky, jablone, čerešňa, moruša, orech, ringlota, broskyňa a ovocné kry ako ríbezle, maliny, egreše, černice, čučoriedky, mini kiwi, hrozno. Pozemok je oplotený, cez hornú časť pozemku vedie príjazdová cesta, ktorá slúži na hlavný príjazd na pozemok a taktiež aj na prejazd pre susediacu chalupu.
Nehnuteľnosť komplexne pôsobí veľmi útulne, atmosféra miesta len dotvára celkový vynikajúci dojem. Ideálna na trávenie víkendov alebo prázdnin ale aj na trvalé bývanie pre tých, ktorí preferujú bývanie na polosamotách.
Obklopená je krásnou prírodou Javoria s mnohými možnosťami turistiky, hubárčenia či poľovania. Toto miesto Vás určite očarí – odporúčam vidieť.

Vaše hodnotenie ponuky

Analýza ceny predaja rodinného domu v Hornom Tisovníku

Inzerovaný rodinný dom v Hornom Tisovníku v cene 169.000,- € je o 41.258 € drahší ako je priemerná cena rodinného domu v Hornom Tisovníku. Rozloha je o 18 metrov menšia ako je priemerná rozloha rodinného domu v Hornom Tisovníku.

Pozícia realitnej ponuky

169.000,- €
Cena nehnuteľnosti 29.000,- € 335.000,- €
1564 m²
Rozloha pozemku 294 m² 49000 m²
110 m²
Úžitková plocha 1 m² 400 m²

Podrobné informácie

Rozloha pozemku1564 m²
Úžitková plocha110 m²
Statusaktívne

Kontaktný formulár

Zaujala vás ponuka č. ZR-288952376228 ? Kontaktujte nás.

V súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzujem odoslaním správy správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Čestne vyhlasujem, že udeľujem prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním osobných údajov v rozsahu položiek formuláru na účel kontaktovania ma.

Spočítajte si svoju hypotéku

Výška hypotéky  €
Doba splácania  rokov
Úroková sadzba  %
Mesačná splátka pri 3.5 % p. a.