Ktoré farby v interiéri sú pre vás tie pravé?
Ktoré farby v interiéri sú pre vás tie pravé?

Ktoré farby v interiéri sú pre vás tie pravé?

Štyri biele steny a je len na nás, ako bude tento prázdny priestor vyzerať. Vymaľovať steny, položiť koberec, vybrať sedačku, nábytok, doplnky, kvety... Dá sa to zrealizovať v rôznych štýloch, na viaceré spôsoby a hlavne v neskutočnom množstve farieb a ich kombinácií. Tak ako na to?
Interiér v jednom tóne

1. V jednom tóne

Pre ľudí, ktorí sa doslova boja farieb, ale predsa by svoj interiér chceli oživiť, odporúčame zariaďovať interiér v jednom tóne. Zvolíte si farbu a všetko bude zariadené v jej rôznych odtieňoch, aby sa to navzájom nebilo a pôsobilo harmonicky. V interiéri síce bude farba, ale veľmi jemná a nedráždivá.
Odporúčané farby: béžová, šedá, marhuľová

2. Farebné doplnky

Ak chcete mať v interiéri sýtejšie farby, ale bojíte sa, či vás časom neomrzia, tak odporúčame ísť na to rafinovane. Zariadiť interiér v neutrálnych farbách a zvoliť iba farebné doplnky, na ktorých sa môžete odviazať, či už ide o tyrkysový obraz, žlté vankúše alebo bordové kreslo. Niečo z toho môže mať aj odvážnejší vzor. V prípade, že vás farby doplnkov omrzia, nebude ich výmena taká náročná.
Odporúčané farby: horčicová, tyrkysová, smaragdová

Farebné doplnky
Polnočná modrá so žltou

3. Výrazný akcent

Ak túžite po priestore, ktorý zaujme na prvý pohľad, tak treba odvahu. Zvoľte si viac výrazných doplnkov, ktoré však musia spolu ladiť, aby vytvorili odvážny, ale zároveň harmonický priestor. Experimentovať môžete s odtieňom stien a tapiet, výraznou veľkou sedačkou či expresionistickým obrazom.
Odporúčané farby: polnočná modrá, slivková, hrdzavá

4. Farebná všehochuť

Poslednou a najodvážnejšou možnosťou je absolútny mix farieb, ktorý však nevyhovuje každému. Hodí sa k extrovertným typom ľudí, ktorí majú radi spoločnosť, smiech a zábavu a presne takto pôsobí aj ich interiér. Hýri farbami a tak spestruje nielen obývačku, ale aj našu náladu.
Odporúčané farby: zlatožltá, mentolovozelená, ružová

Mix farieb

Zdroj: ZoznamRealit.Sk, foto pexels.com

Publikované: 25.5.2021