Babony TRE | 3 izbový dom v obci Trnávka REZERVOVANÝ

Štát.: Slovensko
Mesto.: Dunajská Streda
Lokalita.: Trnávka
88 m²
287 m²
predaj - Rodinný dom - Novostavba
160.000,- €
Ponúknite vlastnú cenu

52284x zobrazená v zozname / 3221x zobrazená detailne / 341x zobrazená detailne tento mesiac

Názov stavby :

Novostavba rodinného dvojdomu

Umiestnenie stavby :



Trnávka, k.ú. Trnávka, okres Dunajská Streda, kraj Trnavský

Číslo parcely :



442/71

Charakteristika územia a umiestnenie stavby :



Dané parcely č. 442/71 sa nachádzajú v obci Trnávka, katastrálne územie Trnávka, okres Dunajská Streda. Terén je rovinatý. Zámerom investora je postaviť si rodinný dvojdom na bývanie s dvomi bytovými jednotkami.
Stavba domu bude v súlade s koncepciou rozvoja obce a bude rešpektovať charakter okolitej zástavby. Svojou architektúrou vhodne dopĺňa a zhodnocuje danú lokalitu.
Vjazd a prístup na pozemky je zo severnej strany z prístupovej komunikácie. Výškové osadenie stavby – úroveň podlahy prízemia radového domu ±0,000 je stanovená vo výške 0,30m od osi prístupovej komunikácie. V okolí pozemkov riešeného územia sú postavené objekty ako pošta, obchod potravín, kostol, hostinec, kultúrny dom, obecný úrad a ďalšie rodinné domy. Budovu je možné napojiť na elektrickú sieť, verejnú kanalizáciu a verejný vodovod. Na stavenisku sa nenachádzajú žiadne pamiatkovo chránené objekty, ani územie, na ktorom sa stavenisko nachádza, nespadá do pamiatkovej zóny.
Na pozemkoch budú novovybudované všetky pozemné komunikácie, ktoré sa napoja na existujúce komunikácie.

Dispozičné riešenie objektu :



Dispozičné riešenie vychádza z rešpektovania okolia, tvaru a veľkosti pozemku. Objekt je navrhnutý do obdĺžnikového tvaru. Navrhnutý objekt je samostatne stojaci, jednopodlažný, nepodpivničený s jedným nadzemným podlažím s plochou strechou. Dvojdom sa skladá z dvoch bytových jednotiek, ktoré sú od seba oddelené dvojitou murovanou stenou.

Z dispozičného hľadiska sa obidve bytové jednotky členia na nasledovné miestnosti:

LEGENDA MIESTNOSTÍ NA 1.NP BYTOVEJ JEDNOTKY A


A.1.01 ZÁDVERIE
A.1.02 CHODBA

A.1.03 KÚPEĽŇA


A.1.04 IZBA
A.1.05 IZBA

A.1.06 TECHNICKÁ MIESTNOSŤ



A.1.07 WC

A.1.08 ŠPAJZA


A.1.09 OBÝVACIA IZBA
A.1.10 KUCHYŇA

A.1.11 IZBA


A.1.12 TERASA

LEGENDA MIESTNOSTÍ NA 1.NP BYTOVEJ JEDNOTKY A


B.1.01 ZÁDVERIE
B.1.02 CHODBA

B.1.03 KÚPEĽŇA


B.1.04 IZBA
B.1.05 IZBA

B.1.06 TECHNICKÁ MIESTNOSŤ


B.1.07 WC
B.1.08 ŠPAJZA

B.1.09 OBÝVACIA IZBA


B.1.10 KUCHYŇA
B.1.11 TERAS

Konštrukcie :



Nosný systém oboch objektov je riešený stenovým systémom z brúsených keramických tehál Heluz Uni 30 hr. 300mm na tenkovrstvé lepidlo. Rodinný dom bude zateplený kontaktným zatepľovacím systémom z expandovaného polystyrénu hr. 150mm a garáž hrúbky 50mm. Pod finálnu omietku pri styku rôznych materiálov sa použije sklotextilná sieťka s min. prekrytím 150mm. Interiérová strana stien budú omietnuté vápenno-cementovou omietkou. Medzi bytovými jednotkami je navrhnutý výškový rozdiel 250mm, bytová jednotka má stena o 1 rad tehál vyšší. Vnútorné nosné konštrukcie sú steny z brúsených keramických tehál Heluz Uni hr. 250mm. Pod finálnu omietku pri styku rôznych materiálov sa použije sklotextilná sieťka s min. prekrytím 150mm. Steny budú omietnuté vápenno-cementovou omietkou.
Deliace priečky sú navrhnuté z keramických tehál Heluz Uni 11,5 hr. 115mm. Pod finálnu omietku pri styku rôznych materiálov sa použije sklotextilná sieťka s min. prekrytím 150 mm. Steny budú omietnuté vápenno-cementovou omietkou.
Vodorovné nosné konštrukcie tvoria drevený trámový strop, železobetónový veniec a prievlak. Prierez drevených trámov je 120/220mm. Rozloženie trámov v strope viď. grafickú časť projektu. Trámy budú uložené na železobetónový veniec. Do debnenia venca bude z vonkajšej strany obvodového muriva vložený extrudovaný polystyrén hr. 50mm pre zníženie tepelných mostov. Medzi drevené trámy bude vložená tepelná izolácia na báze minerálnej vlny typu Isover Unirol Plus hr. 220mm. Pod trámami sa zníženým sadrokartónovým podhľadom vytvorí medzipriestor, ktorý sa vyplní ďalším tepelným izolantom rovnakého typu hrúbky 100mm. Drevené trámy z hora budú zakryté paropriepustnou fóliou a drevenými OSB doskami hr. 22mm. Zospodu stropu sa minerálna vlna vzduchotesne obalí parozábranou, ktorá sa následne uzatvorí sadrokartónovým podhľadom. Medzi bytovými jednotkami je navrhnutý výškový rozdiel 250mm, bytová jednotka má stena o 1 rad tehál vyšší.
Strešná konštrukcia domu je riešená ako plochá nepochôdzna strecha s klasickým poradím vrstiev. Spád strechy je vytvorený spádovými klinmi EPS 100 s minimálnou hrúbkou 20mm. Ako krytina sa navrhuje fóliová hydroizolácia s ochranným násypom z premývaného štrku. Odvádzanie dažďovej vody zo strechy je štyrmi dažďovými zvodovými potrubiami, pričom každé jedno potrubie je dimenzované na daný záber. Dažďová voda zo strechy je vedená voľne na plochu pozemku Odvádzanie dažďovej vody zo strechy je vnútornými dažďovými zvodovými potrubiami. Dažďová voda zachytávaná na streche bude odvádzaná do vsakovacích nádrží, ktoré sú umiestnené na pozemku.

Izolácie :



Vodorovná hydroizolácia je navrhnutá v súvislej vrstve pod celou podlahou 1. nadzemného podlažia. Hydroizoláciu tvoria modifikované asfaltové pásy Hydrobit V60 S 35 + penetračný náter. Podklad musí byť čistý, zbavený prachu a mastnoty a opatrený asfaltovým penetračným náterom. Izolácia sa tiež prevedie z vonkajšej strany muriva z keramických tehál Porotherm 30 Profi P10 na výšku 150mm nad upravený terén a zakryje sa s extrudovaným polystyrénom hr. 100mm.

Obvodová nosná stena bude zateplená kontaktným zatepľovacím systémom z expandovaného polystyrénu hr. 150mm. Medzi drevené trámy bude vložená tepelná izolácia na báze minerálnej vlny typu Isover Unirol Plus hr. 220mm. Pod trámami sa zníženým sadrokartónovým podhľadom vytvorí medzipriestor, ktorý sa vyplní ďalším tepelným izolantom rovnakého typu hrúbky 100mm. Drevené trámy z hora budú zakryté paropriepustnou fóliou a drevenými doskami hr. 30mm. Zospodu stropu sa minerálna vlna vzduchotesne obalí parozábranou, ktorá sa následne uzatvorí sadrokartónovým podhľadom. Strešná konštrukcia domu je riešená ako plochá nepochôdzna strecha s klasickým poradím vrstiev. Spád strechy sa vytvorí spádovými klinmi EPS 100 s minimálnou hrúbkou 20mm. Do debnenia venca a dosky bude z vonkajšej strany obvodového muriva vložený extrudovaný polystyrén hr. 50mm pre zníženie tepelných mostov. Podlaha na teréne sa zateplí expandovaným polystyrénom EPS 100 S hr. 150mm. Konštrukcie vyhovujú súčasnej tepelno-technickej norme STN 73 0540-2+Z1+Z2: 2019.

Podlahy a dlažby :



Nášľapné vrstvy podlahy objektu sa prevedú podľa špecifikácie podláh vo výkresoch pôdorysov. Dlažbu upevniť k podkladu v interiéri lepidlom Baumit Baumacol Basic hr. 2 mm a v exteriéri Baumit Baumacol FlexUni hr. 2 mm. Dlažby škárovať systémovými škárovacími hmotami zn. Baumit, alt. Uzin. Farebný odtieň a typ dlažby a kameňa sa vyberie podľa požiadaviek investora a po vzájomnom konzultovaní GP, investora a zhotoviteľa stavby. V spálni, detských izbách a v obývacej izbe sú navrhnuté plávajúce parkety s penovou podložkou. Styk parkiet so stenou bude zakrytý drevenými lištami.

Vnútorné a vonkajšie povrchové úpravy :



Vzhľadom na účel objektu sa volili také povrchové úpravy, aby boli ľahko čistiteľné a neakumulovali do seba prach. Povrchy vnútorných stien z keramických tehál sa opatria vápennou omietkou potom vyrovná stierkou. Stierku previesť na hrubú vápennú omietku hr. 15mm. V hygienických priestoroch je použitý keramický obklad do výšky 2m a v kuchyni je omietka s kombináciou keramického obkladu vo výške 750-1500mm. Na omietky previesť náter Jupol nanášaný valčekom, alternatívne v kombinácii s ušľachtilou stierkou hr. 2mm (podľa požiadaviek stavebníka).
Architektonický vzhľad objektu dotvára tenkovrstvá omietka bielej farby, vysunutá rímsa, sokel tmavošedej farby, okná tmavošedej farby a atikové plechy tmavošedej farby. Lokálne na fasáde je navrhnutý lepený obklad s imitáciou dreva.

Vaše hodnotenie ponuky

Analýza ceny predaja rodinného domu v Trnávke

Inzerovaný rodinný dom v Trnávke v cene 160.000,- € je o 13.846 € lacnejší ako je priemerná cena rodinného domu v Trnávke. Rozloha je o 13 metrov menšia ako je priemerná rozloha rodinného domu v Trnávke.

Pozícia realitnej ponuky

160.000,- €
Cena nehnuteľnosti 39.990,- € 1.590.000,- €
287 m²
Rozloha pozemku 48 m² 28500 m²
88 m²
Zastavaná plocha 42 m² 1174 m²
287 m²
Celková rozloha 55 m² 2370 m²
88 m²
Úžitková plocha 1 m² 566 m²

Podrobné informácie

Rozloha pozemku287 m²
Zastavaná plocha88 m²
Celková rozloha287 m²
Úžitková plocha88 m²
Vlastníctvoosobné
Statusaktívne
Internetlokálny poskytovateľ
Kúpeľňavaňa a sprchovací kút
Postavené zPorotherm
Zateplený objektáno
Strechapôvodná
Káblová televíziaáno
Terénrovina
Prístupová cestaasfaltová cesta
Novostavbaáno

Kontaktný formulár

Zaujala vás ponuka č. ZR-747962 ? Kontaktujte nás.

V súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzujem odoslaním správy správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Čestne vyhlasujem, že udeľujem prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním osobných údajov v rozsahu položiek formuláru na účel kontaktovania ma.

Spočítajte si svoju hypotéku

Výška hypotéky  €
Doba splácania  rokov
Úroková sadzba  %
Mesačná splátka pri 3.5 % p. a.

Vývoj ceny