Čarovná historická chalupa na dobrom mieste Pohorelská Maša

Štát.: Slovensko
Mesto.: Brezno
Lokalita.: Pohorelá
160 m²
965 m²
predaj - Chata
109.990,- €
Ponúknite vlastnú cenu

1262x zobrazená v zozname / 123x zobrazená detailne / 123x zobrazená detailne tento mesiac

Ako domáci horehronský maklér (bývajúci priamo v Pohorelej) ponúkam na predaj túto unikátnu nehnuteľnosť.
Dom bol postavený niekedy na prelome 19. a 20. storočia, ako súčasť administratívnej vybavenosti v centre železiarskeho podnikania významnej aristokratickej rodiny Saxe Coburg- Gotha -Kohari v Pohorelskej Maši, miestnej časti obci Pohorelá. Slúžil ako žandárska stanica (zachovala sa aj fotka, je v galérii). Ako stanica na Vršku je spomínaná vo viacerých knižných románoch od autora Michala Chudíka.

Nehnuteľnosť po novom štátoprávnom zriadení po roku 1918 nebola používaná a chátrala. Od roku 2008- do teraz prešiel dom postupne rekonštrukciou do terajšieho stavu. Bola zavedená nová elektrina, voda a vybudovali sa odpady. K dokonalosti chalupa potrebuje rekonštrukciu strechy, ktorá je v prípravnej fáze. Realizácia máj 2024. Strecha bude premietnutá do výsledne cene nehnuteľnosti.

Dispozície prízemie: vstup z dvora do prístavby - vstupnej chodby, klenbová kuchyňa a samostatná spálňa, samostatná kúpeľňa s rohovou vaňou. Vstup na poschodie cez točité kovové schody.

Dispozície poschodie: dve samostatné spálne, spoločenská miestnosť s galérkou, samostatná kúpeľňa s WC, predsieň zo samostatným vstupom na terasu a dvor.

Dom má dva samostatné vchody, s možnosťou oddelenia jednotlivých častí.
Podkrovný priestor je z dôvodu mierneho sklonu strechy a malého podkrovného priestoru momentálne nevyužiteľný, v budúcnosti však možný. Nehnuteľnosť vedená na liste vlastníctva ako rodinný dom. Viac info v RK.

Vaše hodnotenie ponuky

Analýza ceny predaja chaty a chalupy v Pohorelej

Inzerovaný chatu v Pohorelej v cene 109.990,- € je o 59.290 € lacnejší ako je priemerná cena chaty a chalupy v Pohorelej. Rozloha je o 10 metrov väčšia ako je priemerná rozloha chaty a chalupy v Pohorelej. V Cenovej mape evidujeme za minulé obdobie predaj 1 chaty a chalupy v Pohorelej. Pre bližšie informácie zavolajte na tel. číslo +421903.., uveďte číslo ponuky ZR-7_...

Pozícia realitnej ponuky

109.990,- €
Cena nehnuteľnosti 42.000,- € 1.650.000,- €
965 m²
Rozloha pozemku 120 m² 3100 m²
160 m²
Úžitková plocha 65 m² 800 m²

Podrobné informácie

Rozloha pozemku965 m²
Úžitková plocha160 m²
Statusaktívne

Kontaktný formulár

Zaujala vás ponuka č. ZR-7_289128947319 ? Kontaktujte nás.

V súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzujem odoslaním správy správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Čestne vyhlasujem, že udeľujem prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním osobných údajov v rozsahu položiek formuláru na účel kontaktovania ma.

Spočítajte si svoju hypotéku

Výška hypotéky  €
Doba splácania  rokov
Úroková sadzba  %
Mesačná splátka pri 3.5 % p. a.