Vidiecky dom / chalupa v lone nádhernej prírody Štiavnických vrchov ne

Štát.: Slovensko
Mesto.: Krupina
Lokalita.: Dolný Badín
120 m²
33632 m²
predaj - Rodinný dom
149.000,- €
Ponúknite vlastnú cenu

1688x zobrazená v zozname / 262x zobrazená detailne / 262x zobrazená detailne tento mesiac

Bývalý statok postavený pred 150 timi rokmi leží na parcele o celkovej výmere 3888 m2 vo výhradnom vlastníctve majiteľa a 1361 m2 podiely vrátane podielu na prístupovej ceste. V cene je aj polovičný 2,8 ha podiel na lese, ktorý je vzdialený niekoľko sto metrov od domu.
Leží takmer na samote lazov asi 3 km vzdialené od obce Dolný Badín. Vedie k nej asfaltová a posledný úsek sčasti spevnená poľná cesta.
Podkrovný dom je postavený z kameňa. Napojený je na elektrinu, vodu z vlastnej studne, odpady sú vyvedené do žumpy (5m3). Vykurovanie je lokálne na drevo s možnosťou kombinovať s elektrickými konvektormi v spálni a v podkroví . Prešiel značnou rekonštrukciou zahŕňajúcu :
- vybudovanie kúpeľne a toalety, žumpa
- strecha (nový krov, krytina KM Beta), výmena okien za plastové, komplet fasáda
- zateplenie aj vybudovanie podkrovia, zateplenie fasády zvonka v zadnej časti
- schody a vymaľovanie všetkých miestností
Postupne prebiehajú práce na murovaní letnej kuchyne a veľkej spoločenskej miestnosti za domom (projekt k dispozícii).
Prízemie domu tvorí chodba, kuchyňa, menšia kúpeľňa s wc a sprchovacím kútom, obývacia izba s kozubom a 1 veľká spálňa s pôvodnou a rekonštruovanou keramickou pecou.

Podkrovie tvorí jedna veľká otvorená spálňa.


Na dvore sa nachádza aj hospodárska budova, ktorú tvorí dielňa , sklad na drevo.
V bezprostrednej blízkosti domu je záhrada s ovocnými stromami a kríkmi –broskyňa, čerešňa, hruška, slivka, jabloň, gaštan, dula, mišpuľa, arónia, ríbezle, maliny černice, figa, rakytník a aj okrasné kríky dotvárajúce príjemnú atmosféru.
Nehnuteľnosť vhodná na trvalé bývanie pre tých, ktorí preferujú život mimo ruchu mesta. Ideálna je aj na chalupárčenie.
Tu nájdete absolútny pokoj a oddýchnete si od každodenného zhonu a stresu. Ticho, čistý vzduch a úchvatná príroda navôkol sú balzamom na dušu a zdravotným benefitom pre telo. Oceníte prechádzky nenáročným terénom, lúkami, poľami aj blízkym lesom až k potoku. Jediné siete, ktoré by vás tu mohli obťažovať, budú tie pavúčie.
V blízkom okolí nájdete nádherné historické miesta ako Čabradský hrad, opevnený kláštor Bzovík, a pár minút autom zas nádherný kaštieľ Antol s prekrásnym parkom vzdialený len pár minút autom. Sitno a Počúvadlianske jazero, tajchy v Štiavnických Baniach a nádherná Banská Štiavnica sú miesta, ktoré sa určite oplatí vidie

Vaše hodnotenie ponuky

Analýza ceny predaja rodinného domu v Dolnom Badíne

Inzerovaný rodinný dom v Dolnom Badíne v cene 149.000,- € má priemernú cenu rodinného domu v Dolnom Badíne. Rozloha má priemernú rozlohu rodinného domu v Dolnom Badíne.

Pozícia realitnej ponuky

149.000,- €
Cena nehnuteľnosti 39.000,- € 650.000,- €
33632 m²
Rozloha pozemku 348 m² 145100 m²
120 m²
Úžitková plocha 1 m² 450 m²

Podrobné informácie

Rozloha pozemku33632 m²
Úžitková plocha120 m²
Statusaktívne

Kontaktný formulár

Zaujala vás ponuka č. ZR-289145757595 ? Kontaktujte nás.

V súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzujem odoslaním správy správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Čestne vyhlasujem, že udeľujem prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním osobných údajov v rozsahu položiek formuláru na účel kontaktovania ma.

Spočítajte si svoju hypotéku

Výška hypotéky  €
Doba splácania  rokov
Úroková sadzba  %
Mesačná splátka pri 3.5 % p. a.