9 dôvôdov prečo sa rozhodnúť pre byt v novostavbe
9 dôvôdov prečo sa rozhodnúť pre byt v novostavbe

9 dôvôdov prečo sa rozhodnúť pre byt v novostavbe

Pri kúpe bytu mnohí riešia dilemu či kúpiť za zvolenú sumu väčší starší byt v paneláku alebo radšej menší byt v novostavbe. Realitní makléri jednoznačne doporučujú novostavby. Aké sú ich výhody?

1. Lepšia investícia

Vek obyčajných panelákov sa ráta na desiatky rokov. Z pohľadu investície je lepšie kúpiť novostavbu, ktorá bude zaujímavou na trhu aj v budúcnosti. Cena starého bytu bude už len klesať.

2. Záruka 2 roky

Na nehnuteľnosť sa rovnako ako na iné druhy tovaru vzťahuje záruka 2 roky. Ak sa vám čokoľvek nepozdáva, môžete to reklamovať a developer je povinný vykonať nápravu.

3. Fond opráv

Pri starom byte sa nevyhnete zatepleniu domu, rekonštrukcii spoločných priestorov alebo výmene stupačiek. Toto všetko sa hradí z fondu opráv, do ktorého prispievate každý mesiac nemalou sumou. Pri novostavbe tieto starosti odpadávajú.

Upravené okolie novostavby

4. Nižšie nájomné

Novostavby sú vyrobené z kvalitnejších materiálov, ktoré vám šetria prostriedky na kúrenie, vodu či elektrinu. Automatické zariadenie vám každý deň spočíta, koľko ste minuli vody i tepla. Takže máte lepší prehľad vo výdavkoch.

5. Čisté bývanie bez starostí

Kosenie trávnika pre domom, upratovanie chodieb i odhŕňanie snehu pred bytovkou. V novostavbe je o tieto veci automaticky postarané. Priplatíte si za to síce pár eur, ale okolie vášho domu je vždy upravené a čisté.

6. Do garáže suchou nohou

Väčšina novostavieb má vlastnú garáž, kde sa nachádzajú miesta pre autá. Dostanete sa k nim z bytového vchodu výťahom. Nemôže sa vám teda stať, že by ste cestou k autu zmokli.

Garáž pre autá

7. Smetné nádoby na zámok

Každá novostavba má pri dome uzamikateľný priestor na smetné nádoby, kam majú prístup iba obyvatelia domu. Ak je odvoz smetí dobre načasovaný, tak nikdy nebudete mať problém, že by ste odpadky nemali kam vyhodiť.

8. Bezbariérový vstup

Podľa európskych noriem musí mať každý nový bytový dom bezbariérový prístup. Cestičku vedľa schodiska oceníte, ak budete po ňom tlačiť napríklad kočík alebo bicykel.

9. Dispozičné riešenie

Návrhy interiéru novostavieb robia architekti, takže byty sú podľa možností dobre dispozične riešené. Nie ako paneláky, ktoré sa vyznačovali veľkorysými chodbami a malými kúpeľňami.

Zdroj: Redakcia ZoznamRealit.Sk

Publikované: 29.1.2014


Odporúčané nehnuteľnosti

 Na predaj novostavba rodinného domu, Slnečné námestie, TN
Predaj 289.000,- €
Na predaj novostavba rodinného domu, Slnečné námestie, TN

RADO Reality ponúka na predaj novostavbu rodinného domu vo veľmi vyhľadávanej lokalite Slnečného námestia v Trenčíne. Tento dom s rozlohou pozemku 319,71 m2 je priam ideálny pre tých, ktorí...

Rodinný dom 125.89 m2 Trenčín / Sama Chalúpku
Výnimočné rodinné sídlo
Predaj 499.000,- €
Výnimočné rodinné sídlo

Realitná kancelária RIVERS REAL ESTATE Vám ponúka rodinný dom situovaný v krásnom a tichom prostredí priamo uprostred prírody v malebnej dedinke, na hranici okresov Dunajská Streda a Komárno, v lokalite...

Rodinný dom 400 m2 Komárno
Predaj, garsónka Rovinka - NOVOSTAVBA
Predaj 62.800,- €
Predaj, garsónka Rovinka - NOVOSTAVBA

Ponúkame na predaj garsónku v bytovom komplexe Rovinka Residence II. Výhodná poloha vďaka komfortnej dostupnosti do hlavného mesta - len 6km, vďaka čomu je tento byt vhodný ako štartovacie bývanie...

Garsónka 16 m2 Rovinka
Predaj, chata Vojka nad Dunajom - NOVOSTAVBA
Predaj 165.000,- €
Predaj, chata Vojka nad Dunajom - NOVOSTAVBA

Ponúkame na predaj 3 izbový rekreačný dom na slnečnom, rovinatom pozemku s celkovou výmerou 400 m2 v obci Vojka nad Dunajom pri jazere. Zastavaná plocha rekreačného domu je 79,63...

Chata 62 m2 Vojka nad Dunajom
EXKLUZÍVNY 3i byt, ZUCKERMANDEL, BALKÓN, PARKING, KLÍMA, Žižková ulica
Predaj 499.000,- €
EXKLUZÍVNY 3i byt, ZUCKERMANDEL, BALKÓN, PARKING, KLÍMA, Žižková ulica

Realitná kancelária PrimeReality ponúka exkluzívne na predaj veľmi pekný, priestranný, slnečný 3i apartmán, orientovaný do tichej časti plnej zelene, v projekte Zuckermandel z roku 2017, s 3 nepriechodnými izbami, podlahovým...

3-izbový byt 90.52 m2 Bratislava - Staré Mesto / Žižkova