9 dôvôdov prečo sa rozhodnúť pre byt v novostavbe
9 dôvôdov prečo sa rozhodnúť pre byt v novostavbe

9 dôvôdov prečo sa rozhodnúť pre byt v novostavbe

Pri kúpe bytu mnohí riešia dilemu či kúpiť za zvolenú sumu väčší starší byt v paneláku alebo radšej menší byt v novostavbe. Realitní makléri jednoznačne doporučujú novostavby. Aké sú ich výhody?

1. Lepšia investícia

Vek obyčajných panelákov sa ráta na desiatky rokov. Z pohľadu investície je lepšie kúpiť novostavbu, ktorá bude zaujímavou na trhu aj v budúcnosti. Cena starého bytu bude už len klesať.

2. Záruka 2 roky

Na nehnuteľnosť sa rovnako ako na iné druhy tovaru vzťahuje záruka 2 roky. Ak sa vám čokoľvek nepozdáva, môžete to reklamovať a developer je povinný vykonať nápravu.

3. Fond opráv

Pri starom byte sa nevyhnete zatepleniu domu, rekonštrukcii spoločných priestorov alebo výmene stupačiek. Toto všetko sa hradí z fondu opráv, do ktorého prispievate každý mesiac nemalou sumou. Pri novostavbe tieto starosti odpadávajú.

Upravené okolie novostavby

4. Nižšie nájomné

Novostavby sú vyrobené z kvalitnejších materiálov, ktoré vám šetria prostriedky na kúrenie, vodu či elektrinu. Automatické zariadenie vám každý deň spočíta, koľko ste minuli vody i tepla. Takže máte lepší prehľad vo výdavkoch.

5. Čisté bývanie bez starostí

Kosenie trávnika pre domom, upratovanie chodieb i odhŕňanie snehu pred bytovkou. V novostavbe je o tieto veci automaticky postarané. Priplatíte si za to síce pár eur, ale okolie vášho domu je vždy upravené a čisté.

6. Do garáže suchou nohou

Väčšina novostavieb má vlastnú garáž, kde sa nachádzajú miesta pre autá. Dostanete sa k nim z bytového vchodu výťahom. Nemôže sa vám teda stať, že by ste cestou k autu zmokli.

Garáž pre autá

7. Smetné nádoby na zámok

Každá novostavba má pri dome uzamikateľný priestor na smetné nádoby, kam majú prístup iba obyvatelia domu. Ak je odvoz smetí dobre načasovaný, tak nikdy nebudete mať problém, že by ste odpadky nemali kam vyhodiť.

8. Bezbariérový vstup

Podľa európskych noriem musí mať každý nový bytový dom bezbariérový prístup. Cestičku vedľa schodiska oceníte, ak budete po ňom tlačiť napríklad kočík alebo bicykel.

9. Dispozičné riešenie

Návrhy interiéru novostavieb robia architekti, takže byty sú podľa možností dobre dispozične riešené. Nie ako paneláky, ktoré sa vyznačovali veľkorysými chodbami a malými kúpeľňami.

Zdroj: Redakcia ZoznamRealit.Sk

Publikované: 29.1.2014


Odporúčané nehnuteľnosti

Dvojpodlažná chata s nádherným výhľadom pri obci Látkovce na predaj
Predaj 358.000,- €
Dvojpodlažná chata s nádherným výhľadom pri obci Látkovce na predaj

Novostavba kvalitnej priestorovo veľkorysej slnečnej nehnuteľnosti s veľkou terasou a výhľadom na prírodné jazierko a krásnu okolitú prírodu v katastri obce Látkovce vzdialenej iba 11 km od okresného mesta Bánovce...

Chata 170 m2 Bánovce nad Bebravou
Predaj, rodinný dom Senohrad - NOVOSTAVBA - EXKLUZÍV...
Predaj 195.000,- €
Predaj, rodinný dom Senohrad - NOVOSTAVBA - EXKLUZÍV...

Ponúkame na predaj novostavbu rodinného domu v obci Senohrad.DISPOZÍCIA: Rodinný dom je situovaný na novej ulici, s orientáciou na juhovýchod s veľkorysým, rovinatým pozemkom s rozlohou 2000 m2. Pozemok...

Rodinný dom 98 m2 Senohrad
Exkluzívne moderný 2 izbový byt v úplnom centre Piešťan
Predaj 220.000,- €
Exkluzívne moderný 2 izbový byt v úplnom centre Piešťan

COMACCreality s.r.o. Ponúkame na predaj nádherný moderný kompletne prerobený 2 izbový byt o veľkosti 64 m2 v tehlovom bytovom dome v úplnom centre Piešťan oproti parku na Pribinovej...

2-izbový byt 64 m2 Piešťany / Pribinova
Exkl.4 iz novostavba RD - bungalov v Drahovciach
Predaj 185.000,- €
Exkl.4 iz novostavba RD - bungalov v Drahovciach

Exkluzívne iba u nás ponúkame novostavbu murovaného 4i rodinného domu v novovybudovanej lokalite, s cestou a osvetlením v obci Drahovce. Nachádzať sa bude na pozemku o rozlohe 450 m2. V...

Rodinný dom 92 m2 Drahovce / Kostolná
Výstavba inteligentného 4 iz bungalovu v Piešťanoch a okolí
Predaj 107.500,- €
Výstavba inteligentného 4 iz bungalovu v Piešťanoch a okolí

COMACCreality s.r.o. Máte pozemok ? Tak táto ponuka je exkluzívne pre vás. Ponúkame vám výstavbu modernej murovanej novostavby 4 izbového domu typu bungalov. Dom sa predáva v stave holodom...

Rodinný dom 120 m2 Piešťany / Veterná