Prvý slovenský mrakodrap bude stáť pri Dunaji
Prvý slovenský mrakodrap bude stáť pri Dunaji

Prvý slovenský mrakodrap bude stáť pri Dunaji

Eurovea sa rozrastá! Viac obchodov, viac administratívnych budov i bytov. Skutočnosťou sa stáva aj prvý slovenský mrakodrap. Má vyrásť v rámci rozširovania komplexu Eurovea na bratislavskom nábreží Dunaja. Výšková obytnú veža Eurovea Tower by mala byť dokončená v roku 2022. Bude ma 46 podlaží a výšku 160 metrov, čo z nej robí najvyššiu budovu na Slovensku.

Developer projektu, spoločnosť J&T REAL ESTATE, už disponuje právoplatnými povoleniami na sanáciu environmentálnej záťaže.„Začiatok prípravných prác je naplánovaný na prvú polovicu marca 2019. Kvôli vybudovaniu podzemných stien po obvode stavebnej jamy sa bude realizovať v prvej fáze výkop do hĺbky 5 metrov. Z tejto úrovne sa bude budovať ochranná stena stavebnej jamy a potom sa výkop prehĺbi do finálnej hĺbky 15 metrov,“ informoval developer. Zároveň 1. marca 2019 uzavrel vonkajšie parkovisko pri Eurovea a pozemok oplotil. „Pre verejnosť bude naďalej k dispozícii parkovanie v podzemných garážach nákupného centra s vjazdmi z Pribinovej ulice, na vonkajšom parkovisku na Olejkárskej ulici ako aj na verejnom parkovisku na 1. poschodí obytnej veže s vjazdom a výjazdom z Landererovej ulice. Ceny parkovania zostávajú nezmenené,“ dodal developer s tým, že všetky prípravné aj stavebné práce bude realizovať tak, aby minimalizoval vplyv stavby na život súčasných obyvateľov a návštevníkov štvrte. Dokonca pre lepšiu komunikáciu zriadil emailovú adresu. Verejnosť sa môže informovať alebo zasielať podnety na info@euroveacity.sk a mobilné číslo 0903 998 855.

Bratislavské nábrežie pri Eurovea

Eurovea City je názov novej štvrte, ktorá bude okrem existujúceho nákupného centra a bytov, pozostávať z projektu Eurovea 2. Ide o šesť stavebných objektov vrátane výškovej budovy Eurovea Tower. Práve tá má byť prvým slovenským mrakodrapom. „Súčasťou celkovej dopravnej koncepcie v zóne je aj návrh developera vybudovať nový centrálny električkový okruh, ktorý okrem zlepšenia prevádzkových podmienok súčasných tratí umožní aj prepojenie najväčších mestských častí Ružinov a Petržalka. Riešením verejných priestorov v Eurovea City sa koncepčne zaoberá svetovo uznávaná architektka Beth Galí, ktorá sa okrem ich vizuálneho stvárnenia a zelene venuje aj riešeniu všetkých druhov mobility v novej štvrti,“ píše sa v tlačovej správe J&T REAL ESTATE.

Zdroj: ZoznamRealit.Sk

Publikované: 11.3.2019