EXKLUZÍVNE - predaj PENZIÓN, BETLIAR Rožňava okolie

Ľutujeme, ale ponuka ktorú hľadáte, bola odstránená. Našou snahou je zverejňovať len aktuálne ponuky.

EXKLUZÍVNE: Ponúkame na predaj PENZIÓN „U starej mamy“ nachádzajúci sa v obci BETLIAR (len 5 km od Rožňavy, 4 minúty cesty autom), na Kaštieľnej ulici.

Táto nehnuteľnosť stojaca priamo v srdci históriou a noblesou popretkávanej obce Betliar (len 200 metrov od vstupnej brány k samotnému poľovníckemu kaštieľu v Betliari) je tvorená 2 rodinnými domami gazdovského typu (prepojenými v ich strede novým strešným mostom); prístupné z dvoch strán z obecných komunikácií.

Pôvodný koncept tohto penziónu obsahoval myšlienku vybudovania ubytovacieho zariadenia o samostatných apartmánov/ubytovacích izbách, z ktorých každé bude mať vlastný vchod, samostatnú kuchynku a vlastné sociálne zázemie (kúpeľňa, WC).

Nehnuteľnosť prešla v minulosti (cca pred 5-timi rokmi) kompletnou nákladnou rekonštrukciou zahŕňajúcou:
- nová strecha (pálená skridľa) + strešná konštrukcia
(s novým premostením – prepojením budov; vznikli tým ďalšie plnohodnotné podkrovné priestory),
- vybudovanie nových komínov,
- nové vonkajšie + vnútorné omietky (obitie pôvodných až na tehlu),
- zvýšenie vnútornej výšky izieb,
- nové + renovované drevené krovy vnútorných miestností,
- nové IS siete,
- vybudovanie nových a moderných kúpeľní + sociálnych zariadení,
- vybudovanie samostatnej žumpy o objeme 12 m3,
- odizolovanie stavby;

STAVBA I:
prízemie: zastavané plochy a nádvoria o výmere 95 m2; samostatný luxusný rodinný apartmán, kúpeľňa, WC, kuchyňa so štýlovou pôvodnou pecou na tuhé palivo, v prednej izbe štýlová pôvodná stavaná pec;
poschodie: predpríprava na vstavbu apartmánov;

STAVBA II:
prízemie: zastavané plochy a nádvoria o výmere 143 m2; samostatný rodinný apartmán, kúpeľňa, WC, kuchynka; 2 x ubytovacia izba (kuchynka, kúpeľňa, WC);
poschodie: predpríprava na vstavbu 3 x apartmán;

Celková výmera pozemku (vrátane zastavaných plôch a nádvorí) je 549 m2; v zadnej časti pozemku bola pôvodne plánovaná výstavba malej reštaurácie rodinného typu - koncept celej tejto podnikateľskej príležitosti vychádzal z predstavy malého rodinného podniku s ubytovacou kapacitou pre 17 osôb.

Z dôvodu inej podnikateľskej príležitosti nebola rekonštrukcia objektu doposiaľ dokončená, a teda tento penzión nebol ani doposiaľ prevádzkovaný.

Možnosť odkúpenia i pôvodného zreštaurovaného zariadenia objektu – izieb (postele, skrine, stoly a stoličky, a ďalšie).


Obec Betliar je v ostatnom čase vyhľadávaným miestom pre všestranné kultúrne, spoločenské a prírodné vyžitie jednotlivcov i celých rodín. Táto obec s takmer 700-ročnou históriou a 900 obyvateľmi, je známa predovšetkým kaštieľom v Betliari, jeho vnútornými zbierkami a rozľahlým parkom s jedinečnými drevinami a rastlinami z celého sveta.

Rozvoju turizmu prispieva i Hubertova jazda na koňoch, ktorá je lákadlom pre milovníkov poľovníctva, koní a nevšedných akcií; v okolí sa nachádza okrem kultúrnych pamiatok i tie prírodné pozoruhodnosti ako jaskyne, náhorné plošiny, výstupy na okolité kopce.
V obci sa nachádza niekoľko celoročne prevádzkovaných reštaurácií.
Obec sa zúčastňuje na čerpaní eurofondov, čo sa odráža na neustále zvyšujúcej sa úrovni obce, úprave jej námestia, vybudovanie obecných ciest, realizácii verejnej kanalizácia obce spolu s vybudovaním verejnej ČOV v obci.


Podobné realitné ponuky

Celoročne využiteľný obľúbený hotel v Slovenskom raji
Predaj 850.000,- €
Celoročne využiteľný obľúbený hotel v Slovenskom raji

- Zabehnutý hotel vo vyhľadávaj lokalite Slovenského raja- Celoročné využitie na šport a rekreáciu- Vlastné veľké parkovisko pred aj za hotelom- Vo veľmi dobrom udržiavanom stave- Modernizovaná kuchyňa , nová strecha...

Hotely a penzióny 611 m2 Dedinky
Názov Cena Druh Plocha Lokalita Typ
Celoročne využiteľný obľúbený hotel v Slovenskom raji 850.000,- € Hotely a penzióny 611 m2 Dedinky predaj