Na predaj Kaštieľ v Tovarníkoch s pozemkom 37448m2

Ľutujeme, ale ponuka ktorú hľadáte, bola odstránená. Našou snahou je zverejňovať len aktuálne ponuky.

5 STARS Realitná agentúra Vám exkluzívne ponúka na predaj honosné šľachtické sídlo postavené v rokoch 1600 až 1610 v obci Tovarníky pri Topoľčanoch.

Historický objekt sa nachádza na pozemku o rozlohe 37.448m2. Z toho samotná budova kaštieľa s nádvorím je postavená na ploche 6.467m2, ostatnú plochu o rozlohe 30.938m2 tvorí park a záhrada. Máte otázku kde sa podelo 43m2? Nie nebojte sa nezabudli sme, na tejto rozlohe je postavená v parku Zvonica. Dvoj podlažná budova kaštieľa postavená v tvare U je z časti podpivničená. Samotné pivničné priestory majú dve podlažia.
HISTÓRIA:
Za výstavbou kaštieľa stál Žigmund Forgach z uhorského rodu Forgachovcov (rod má až 800 ročnú históriu), ktorý vykonával funkciu uhorského palatína v rokoch 1618 – 1621.
Kaštieľ si od svojho vzniku prešiel rôznymi obdobiami. Do roku 1945 kedy kaštieľ zachvátil mohutný požiar strešnej konštrukcie bol užívaný ako sídlo rodu Stummerovcov, ktorý ho získali v roku 1868 výmenou za domy vo Viedni. Po tragickom požiari mal kaštieľ horšie obdobie až do roku 1970, kedy sa konečne iniciatívou Slovenského pamiatkového ústavu zahájila rekonštrukcia. Rekonštrukcia prebiehala dlhšiu dobu až do roku 1989, ale i tak nebola dokončená.
Od roku 1996 je nehnuteľnosť vo vlastníctve súčasného majiteľa, ktorý sa pokúšal o dokončenie rekonštrukcie.
2018 bola časť priestorov kaštieľa sprístupnená za účelom organizácie koncertu elektronickej hudby.
2020 príležitostne sprístupnené priestory Viedenskej sály (148m2) pre svadobné a módne umelecké fotenie.
2022 postupná rekonštrukcia strechy (ľavé krídlo kaštieľa) - projekt Obnova kaštieľa Stummerovcov z dotácie Ministerstva kultúry SR.
Budova kaštieľa je dnes v stave, ktorý vyžaduje rekonštrukciu.
Nehnuteľnosť ako národná kultúrna pamiatka ponúka okrem historickej hodnoty svojmu novému majiteľovi investíciu s možnosťou rôznych podnikateľských zámerov.


LOKALITA: I keď je obec Tovarníky samostatný celok v súčasnosti zástavbou splynula s mestom Topoľčany. Obec je vzdialená 37 km od Nitry (cca 46min autom), 32km od Piešťan (cca 34min autom), 22km od Partizánskeho (cca 27min autom).

Nami uvedená cena je konečná a zahŕňa v sebe poplatok za sprostredkovanie predaja nehnuteľnosti realitnou kanceláriou, právny servis vrátane poplatkov pre overenie podpisov a vklad kúpnej zmluvy do katastra nehnuteľností v hodnote 66,- EUR. Dohoda na cene je vždy možná po konzultácii s predávajúcim.

Pre Vašu lepšiu informovanosť naša realitná kancelária Vám ďalej ponúka:
Poradenstvo úverového špecialistu: V prípade, že využijete bezplatné služby nášho úverového špecialistu, spoločnosť 5 STARS Realitná agentúra, s.r.o. Vám uhradí náklady za vklad záložných zmlúv do katastra nehnuteľností v hodnote 66,- EUR.
Poradenstvo, ocenenie a zabezpečenie bezstarostného predaja Vašej nehnuteľnosti.

Naša realitná kancelária si zakladá na korektnom jednaní s klientom. Spokojnosť ako predávajúceho tak i kupujúceho je u nás na prvom mieste.
Ak si chcete dohodnúť prehliadku, prípadne máte akékoľvek doplňujúce otázky, informácie Vám rád zodpoviem na tel. č. : , emailovej adrese: prípadne v našej kancelárii so sídlom v Trenčíne, Legionárska 6434/2, 3 poschodie.
S pozdravom Ing. Peter Vozár - 5 STARS Realitná agentúra, s.r.o.

Podobné realitné ponuky - Zvláštne nehnuteľnosti, Topoľčany

Kaštieľ v Tovarníkoch s pozemkom 37448m2
Predaj Cena v RK
Kaštieľ v Tovarníkoch s pozemkom 37448m2

5 STARS Realitná agentúra Vám exkluzívne ponúka na predaj honosné šľachtické sídlo postavené v rokoch 1600 až 1610 v obci Tovarníky pri Topoľčanoch.Historický objekt sa nachádza na pozemku o...

Zvláštne nehnuteľnosti 37448 m2 Tovarníky / Odbojárov
Názov Cena Druh Plocha Lokalita Typ
Kaštieľ v Tovarníkoch s pozemkom 37448m2 Cena v RK Zvláštne nehnuteľnosti 37448 m2 Tovarníky
Odbojárov
predaj